Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:56 | 14/04/2015

Βόλος 14/04/15

                                                                                    Προς: Πρόεδρο ΠΟΕΠΛΣ
                                                                                              κ.Δριβάκο Γεώργιο                                                                       
 
 Αναζητώντας ως Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια διέξοδο από ένα φαύλο κύκλο μεταθέσεων κ.Πρόεδρε θεωρούμε ότι ο ρόλος σας ,η στάση σας αλλά και η διαρκής παρουσία σας επί μία δεκαετία ,σχεδόν, ως εκπρόσωπος της ΠΟΕΠΛΣ στα συμβούλια μεταθέσεων έχει δημιουργήσει ένα κυκεώνα προβλημάτων που η λύση τους δεν φαντάζει εφικτή εφόσον δεν προκύψουν βαθιές τομές τόσο στα πρόσωπα όσο και στη φιλοσοφία που η Ομοσπονδία οφείλει να έχει σε ένα τόσο φλέγον ζήτημα .
 
Θεωρούμε ότι ως Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ δεν διαφυλάξατε ως έπρεπε την δικαιοσύνη των μεταθέσεων ούτε φυσικά την ακεραιότητα των συναδέλφων καθώς: 

 

 
  1. Παρά το γεγονός ότι το ΠΔ 33/09 αποτέλεσε το πληρέστερο εργαλείο για μία δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία μεταθέσεων αποδεχτήκατε ΄΄ στωικά  ΄΄ την απογύμνωση των νησιωτικών υπηρεσιών με τη διαδικασία των αποσπάσεων κυρίως συναδέλφων που είχαν ένα και δύο έτη υπηρεσίας στο Σώμα οι οποίοι μάλιστα δεν επέστρεψαν ποτέ στις υπηρεσίες που τοποθετήθηκαν μετά την αποφοίτησή τους από τις παραγωγικές σχολές .
 
  2. Προωθήσατε ρύθμιση με το Π.Δ. μεταθέσεων 94/2012 και μειώσατε την υποχρεωτική 5ετία στις υπηρεσίες 1ης ,2ηςκαι 3ης κατηγορίας  (όπως την προέβλεπε το ΠΔ 33/09) σε 3ετία μεταθέτοντας τους περισσότερους στα αστικά κέντρα ,εγκλωβίζοντας όμως  πάνω από 5 και 6 χρόνια τους υπόλοιπους συναδέλφους σε νησιά που η διαβίωση και η εκτέλεση υπηρεσίας γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες.
 
  3. Με τον ίδιο τρόπο φροντίσατε να βαφτίσετε ΄΄ εντέχνως ΄΄ ως παραμεθόριο υπηρεσίες της περιοχής που υπηρετείτε με πρόσχημα την ελλιπή τους στελέχωση αν και με την πατέντα της απόσπασης και της εν συνεχεία διάθεσης στο Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ από τη μία οι υπηρεσίες αυτές συνεχίζουν να έχουν προβλήματα στελέχωσης και από την άλλη Λιμενικές Αρχές όπως αυτές των Β.Σποράδων αλλά και των νησιωτικών συμπλεγμάτων Κυκλάδων-Δωδεκανήσου και όλων των υπολοίπων νησιών του Αιγαίου ,αποψιλώθηκαν μέσα σε μια νύχτα.
 
  4. Υπογράψατε ως λευκή επιταγή χωρίς όμως αντίκρισμα ,πλειάδα μεταθέσεων-ανακοινώσεων το 2013 προκαλώντας τρόμο από τη μια σε πολλές οικογένειες που καλούνταν να αφήσουν τα σπίτια τους και από την άλλη γεμίσατε με φρούδες ελπίδες  εκατοντάδες συναδέλφους των νησιωτικών υπηρεσιών που περίμεναν ει μάτην την δίκαιη μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους.
 
  5. Υπογράψατε μεταθέσεις συναδέλφων με αντικαταστάτη χωρίς αυτό να προβλέπεται από πουθενά .   
 
  6. Αφήσατε στο ΄΄έλεος του θεού΄΄ την διαχείριση του ανθρωπίνου προσωπικού και την μείωση των Οργανικών θέσεων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ από 10.250 σε 8.000 με αποτέλεσμα όλοι οι συνάδελφοι να τεθούν σε διαδικασία μετάθεσης -αναζήτησης οργανικής θέσης .
 
  7. Δεν είχατε ειλικρινή στάση κατά την περίοδο εφαρμογής του Καλλικράτη ,υποσχόμενος στις τοπικές Ενώσεις τόσο την αύξηση των οργανικών θέσεων αλλά και την αναβάθμιση
Λιμενικών Αρχών την ίδια ημέρα μάλιστα που το σχέδιο για τις οργανικές θέσεις είχε πάρει τις προαπαιτούμενες υπογραφές από την φυσική και πολιτική μας Ηγεσία όπου και διαπιστώσαμε τελικά ότι κάποιες υπηρεσίες είχαν υποστεί και επιπλέον μειώσεις συγκριτικά με το αρχικό σχέδιο για το οποίο εσείς μας είχατε ενημερώσει.
 
  8. Παρά το γεγονός ότι είχατε καταγγείλει ότι ως ΠΟΕΠΛΣ δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε καμία διαδικασία μεταθέσεων αν δεν μετατεθούν πρώτα οι συνάδελφοι που περιμένουν αντικαταστάτη στα νησιά και αν δεν λάβουν τα έξοδα μετάθεσης οι δικαιούχοι από το 2013, τελικά συμμετείχατε στις μεταθέσεις το Νοέμβριο του 2014 χωρίς να ικανοποιηθούν τα στελέχη που περίμεναν εδώ και 2 έτη την μετάθεσή τους.
 
  9. Αν και αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η δέσμευση από τον κρατικό προϋπολογισμό των απαιτούμενων ποσών για τη μετάθεση των στελεχών δεν φροντίσατε να είμαστε ΄΄ καλυμμένοι ΄΄ για αυτό ως Ομοσπονδία καθώς μέχρι και σήμερα η όλη διαδικασία των μεταθέσεων του 2013 και του 2014 βρίσκεται στον αέρα.
 
  10. Δεν διαχειριζόμαστε όπως πρέπει ,ως Ομοσπονδία, την διαδικασία μεταθέσεων 24 μηνών που δημιουργεί ίσως περισσότερα προβλήματα από αυτά πού λύνει καθώς οι συνάδελφοι που θα  κάνουν χρήση τη διάταξη ,θα πρέπει πρωτίστως να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους που έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο στα νησιά μας και όπως προσφάτως δηλώσατε αναφορικά με το μείζον εθνικό μας πρόβλημα της παράνομης εισόδου μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου «Με μπαλώματα και επιδερμικές λύσεις δεν κλείνει η πληγή».
Θα σας θυμίσουμε μάλιστα ότι σε ανάλογη κίνηση μεταθέσεων μετ΄επιστροφής στα νησιά το 2004 οι περισσότεροι συνάδελφοι παρέμειναν περισσότερα από 2 έτη και παρά το γεγονός ότι η διαταγή μετάθεσης προέβλεπε συγκεκριμένη ημερομηνία αυτοδίκαιης επιστροφής στον τόπο συμφερόντων .
 
Η αδυναμία αυτή  έπληξε την φερεγγυότητα της Ομοσπονδίας και διατηρεί μνήμες που οδήγησαν στην δυσπιστία για υλοποίηση κάθε σύγχρονης ανάλογης πρότασης.        
 
  11. Καλούμαστε ως Ομοσπονδία να συμμετάσχουμε σε μία διαδικασία προσφυγών επί των μεταθέσεων του συμβουλίου του Νοεμβρίου του 2014 κατά την οποία θα εξεταστούν τα αιτήματα των συναδέλφων που έχουν προσφύγει και δεν αντιδράσαμε όταν διαπιστώσαμε ότι έχουν κοινοποιηθεί μόνο οι μισές μεταθέσεις του συμβουλίου με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες και εφόσον δεν κοινοποιήθηκαν εντός 15 ημερών από την υπογραφή των πινάκων όπως ακριβώς προβλέπεται από το αρ.19 του ΠΔ 97/12 να είναι άκυρες.
 
 Η Ομοσπονδία οφείλει να πιέζει να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες των μεταθέσεων , βάση της δικαιοσύνης ,των μορίων και όσων προβλέπονται από το ΠΔ Μεταθέσεων .
 Για ακόμη μία φορά όμως και παρά το γεγονός ότι καταβλήθηκε προσπάθεια τήρησης των μορίων φτάσαμε στο σημείο να έχουμε εκτεθεί  στα μάτια των συναδέλφων καθώς από το σύνολο των μεταθέσεων του 2014 έχουν κοινοποιηθεί σχεδόν οι  μισές και μάλιστα ,σε αρκετές περιπτώσεις αυτές των συνάδελφων με τα περισσότερα μόρια. 
 
  12. Ξεκίνησε η διαδικασία της δήλωσης τόπων επιλογής των μεταθέσεων του 2015 χωρίς οι συνάδελφοι να γνωρίζουν αν βρίσκονται υπό μετάθεση ή όχι καθώς δεν φροντίσατε μέχρι 31-12-2014 να έχουν ολοκληρωθεί τόσο τα συμβούλια μεταθέσεων όσο και αυτά των προσφυγών.
 
  Διαπιστώνοντας ,λοιπόν ,κύριε Πρόεδρε της ΠΟΕΠΛΣ την αδυναμία διαχείρισης  ,επί σειράς ετών, ενός τόσο σοβαρού ζητήματος που αφορά στις μεταθέσεις των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ με επίδραση αρνητική τόσο στην προσωπική και υπηρεσιακή ακεραιότητα μας αλλά ταυτόχρονα και στην εύρυθμη λειτουργία του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προκαλώντας παράλληλα πλήγμα στην επιχειρησιακή δυναμική των νησιωτικών υπηρεσιών του Αιγαίου ,θεωρούμε ότι έφτασε η στιγμή που ο Ομοσπονδία μας θα πρέπει να δει τις μεταθέσεις με ΄΄άλλο μάτι΄΄ καθώς ο ρόλος της θα πρέπει να είναι εποπτικός και όποτε χρειαστεί καταγγελτικός αποφεύγοντας , κάθε παιχνίδι εξουσίας και συναλλαγής σε βάρος των συναδέλφων.
 
Η  εκπροσώπηση από το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ θα πρέπει να τεθεί κάτω από νέα βάση  κρίνοντας σώφρον να προέρχεται συνδικαλιστικά από την ΄΄απέναντι όχθη΄΄ της νησιωτικής Ελλάδος που μαστίζεται προβλημάτων ,εργασιακής φύσης , υποστελέχωσης και δύσκολης διαβίωσης και γιατί όχι εκφράζοντας τη μεγαλύτερη μερίδα των συναδέλφων  να προέρχεται από τη Σχολή των Λιμενοφυλάκων δίνοντας το στίγμα της αλλαγής ,του εκσυγχρονισμού και της απόταξης πεπαλαιωμένων αντιλήψεων .                 
 
Οφείλουμε ως ΠΟΕΠΛΣ να προβούμε σε βαθιές τομές προκειμένου να ανακτήσουμε την χαμένη αίγλη και αξιοπιστία μας και σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε άμεσα χωρίς υπεκφυγές και στρουθοκαμηλισμούς.                       
 
Για ΔΣ
Ο Πρόεδρος                             Ο Γ.Γραμματέας
 

 

     Κυράνης Κων/νος                   Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος 
eplskentel.blogspot.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis