Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:49 | 31/03/2016

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση με τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς σήμερα σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο με ομάδα Σύρων να βγάζουν μαχαίρι κατά των ανδρών του λιμενικού.

Σύμφωνα με καταγγελία του γιατρού-εθελοντή Νίκου Ραζή στον Παραπολιτικά 90.1 και τον Λάμπρο Καλαρρύτη, άνδρες του λιμενικού αλλά και ο ίδιος δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από κάποιους πρόσφυγες, αφότου το λιμενικό άφησε ελεύθερο έναν Σύρο που είχε συλλάβει, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις.

Ο γιατρός απηύθυνε έκκληση μέσω του σταθμού πως η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη στο λιμάνι και πως η ζωή των γιατρών, των εθελοντών και των ανδρών του λιμενικού κινδυνεύει από μερίδα προσφύγων που διαμένουν εκεί, καταγγέλλοντας επίσης πως η αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο βλέπουν από μακριά τα επεισόδια χωρίς να παρεμβαίνουν. Οι μόνοι που συμπαραστέκονται είναι ο Δήμος Πειραιά, εθελοντές, κάποιες ΜΚΟ και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με το κράτος να απουσιάζει πλήρως από το λιμάνοι όπου στιβάζονται 5.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα, ο Νίκος Ράζης έκανε λόγο και για υγεινομική βόμβα, αποκαλύπτοντας πως έχει δει ασθενείς με ψωριάση, δερματολογικά αλλά και αφροδίσια νοσήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis