Καταγγελία συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.: Για ακόμη μία φορά η ανικανότητα της Διοίκησης διαλύει τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας

Καταγγελία συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.: Για ακόμη μία φορά η ανικανότητα της Διοίκησης διαλύει τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας

Δείτε το έγγραφο που εστάλη από την Ένωση Αστυνομικών Φθιώτιδας:

Λαμία, 06-10-2020

                                                      

                                                                                                                                    

ΠΡΟΣ:

·        Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

·      Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)      

·        Τον Προϊστάμενο Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του

Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο κ. Χρήστο ΚΟΝΔΥΛΗ                 (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

·      Τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ                                                                                                                           (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

·      Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΚΑΝΕΛΛΟ

·        Τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Δημήτριο ΦΟΥΡΛΑ

·        Διοικήσεις Αξιωματικών

·        Μέλη Της Ένωσής μας

 

 

    

     Κύριε Αρχηγέ,

Για ακόμη μία φορά η ανικανότητα της Διοίκησης και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο Έλληνας και η Ελληνίδα Αστυνομικός, διαλύει τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας, καταστρατηγώντας τις κείμενες διατάξεις του Π.Δ.394/2001, ως τροποποιήθηκε με Π.Δ.173/2013, που αφορούν τον χρόνο εργασίας του Αστυνομικού προσωπικού, την εβδομαδιαία υπηρεσία και καθιστώντας τους συναδέλφους μας μόνιμα με μια βαλίτσα στο χέρι, βρίσκοντάς τους κυριολεκτικά αντιμέτωπους, εκτός των άλλων ακόμη και με την ίδια τους την οικογένεια, αφού απρογραμμάτιστα η μία απόσπαση διαδέχεται την άλλη.

Οι συνάδελφοι οι οποίοι συγκροτούν την Διμοιρία Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, κλήθηκανμη έγκαιρα, εχθές (05/10/2020) με την υπ’ αριθμ.: 1244/20/2172083 από 05/10/2020 έγγραφο (Α.Ε.Α. / Δ/ΝΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ / ΤΜ. ΕΠΙΧ. ΣΧΕΔ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ) να μεταβούν την 07/10/2020, ημέρα Τετάρτη, στην Αθήνα, για να εκτελέσουν υπηρεσία στα πλαίσια λήψης μέτρων για την δίκη της Χρυσής Αυγής, ενός γεγονότος προαποφασισμένου και σίγουρα, καθόλου έκτακτο.

Και σαν μην έφτανε αυτό, την σήμερον (06/10/2020) και περί ώρα 11:50΄και ενώ η πλειονότητα των συναδέλφων που ανήκουν στην διμοιρία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στις Υπηρεσίες που ανήκουν οργανικά, κλήθηκαν με νεότερη προφορική διαταγή να αναχωρήσουν την σήμερον και ώρα 19:00΄ για την Αθήνα.

 

Κύριε Αρχηγέ,

Όπως γνωρίζετε οι Διμοιρίες Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χώρας δεν είναι μόνιμες και οι συνάδελφοι οι οποίοι τις απαρτίζουν καλούνται να στελεχώσουν αυτές όποτε απαιτηθεί από τις Υπηρεσίες που ανήκουν οργανικά, με ότι αυτό συνεπάγεται, άλλοτε με αλλαγή και άλλοτε με τροποποίηση των υπηρεσιών, όχι μόνο των συναδέλφων που εκτάκτως καλούνται να αναχωρήσουν εκτός έδρας, αλλά και για τους συνάδελφους των Υπηρεσιών από τις οποίες προέρχονται, οι οποίοι καλούνται να αναπληρώσουν το ωράριο αυτών, ανατρέποντας και τον δικό τους οικογενειακό προγραμματισμό καθόσον αυτό συμβαίνει με κάθε αλλαγή ή  τροποποίηση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας, που είχαν ήδη λάβει γνώση ότι θα εκτελούσαν, αλλά και με τη μη χορήγηση - ανάκληση των προγραμματισμένων Ημερήσιων Αναπαύσεων.

Για όλους αυτούς τους προαναφερόμενους λόγους, απαιτούμε την ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την τήρηση των ισχύουσων διατάξεων με έγκαιρο σχεδιασμό καθώς και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας των συναδέλφων - μελών μας.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΕΔΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ