Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:30 | 04/04/2020

Παρά των συνεχών και επίμονων καταγγελιών Συναδέλφων μελών μας, διαπιστώνεται ότι οι "υπεύθυνοι" για μία ακόμα φορά αδυνατούν να δώσουν λύσεις και απαντήσεις στα μείζονα προβλήματα που υπάρχουν και ανακύπτουν συνεχώς στη Δομή προσφύγων στην θέση "Κλειδί" του Δήμου Σιντικής Σερρών.

Τόσο στους φυλασσόμενους όσο και στους φυλάσσοντες υπάρχει παντελής έλλειψη βασικής Υγειονομικής προστασίας,ενώ καθημερινά οι Συνάδελφοί μας,είναι εκτεθειμένοι ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε ασθένεια. Πρόσφατα μάλιστα μεταφέρθηκε κρατούμενος - ασθενής από τη Δομή στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σερρών με ενεργή φυματίωση. Το όλο φαινόμενο εν όψει και του Covid 19 εξελίσσεται μαθηματικά πλέον σε ωρολογιακή βόμβα.

Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της Δομής δεν υπάρχει και δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα οι σχετικές διατάξεις κράτησης.Οι κρατούμενοι διαμένουν σε απλές σκηνές των 10 ατόμων και περιφράσσονται με απλό συρματόπλεγμα, με πρόσφατο γεγονός στην απόδραση πέντε ατόμων .

Ο αριθμός των κρατουμένων (598 άτομα ) η ανομοιογένεια ,η παντελής έλλειψη κανονιστικών διαταγών είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σύντομα σε σοβαρότερα προβλήματα.

Ο καθένας ας αναλογιστεί τι θα συμβεί όταν υπάρξει συνδυασμός έξαρσης υγειονομικών συνθηκών, συνθηκών κράτησης και φύλαξης.

Θα πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση όλων των συναρμόδιων Υπουργείων για τη διαχείριση του μείζονος προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

Η ολιγωρία πλέον θα είναι ασυγχώρητη και δεν θα μείνει στο παρασκήνιο.

Ο καθένας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis