Καταγγελία – Μεταγωγή για… αδυναμία και καταβολή…

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΪΑΣ
Καταγγελία – Μεταγωγή για… αδυναμία και καταβολή…
Επιστολή της Ενωσης Αστυνομικών Αχαϊας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Αναμένοντας την νομοθετική διευθέτηση της πλήρους απεμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας από το μέγα πάρεργο των μεταγωγών κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας προς νοσηλευτικά ιδρύματα και τις δικαστικές αίθουσες και την πλήρη ανάθεση τους στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φύλαξης Καταστημάτων Κράτησης, αλλά και την προσωρινή ανάθεση τουλάχιστον των έκτακτών μεταγωγών προς τα νοσοκομεία στην αρμόδια υπηρεσία, διευθέτηση η οποία αποτελεί και πρόθεση σας, όπως μας έγινε σαφές κατά την πρόσφατη συνάντηση μας στην Πάτρα, επανερχόμαστε με άλλη μια καταγγελία κατασπατάλησης Αστυνομικών δυνάμεων που έλαβε χώρα σήμερα 11 Δεκεμβρίου 2020.
 
Μετά από ενημέρωση που είχαμε σήμερα, πάλι διεξήχθησαν τρείς (3) έκτακτες μεταγωγές στα νοσοκομεία από την φυλακή της Πάτρας κατά την διάρκεια ενός απογεύματος...
 
Συγκεκριμένα κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας μεταφέρθηκε από Αστυνομικούς με την διαδικασία της "έκτακτης και επείγουσας διακομιδής - μεταγωγής" στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για αδυναμία και καταβολή. Μετά από ώρες αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία και αφού εξετάστηκε μόνο.. για την αρτηριακή του πίεση, αρνήθηκε την περαιτέρω εξέταση και επανήλθε στην φυλακή. Άλλο ένα "επείγον και έκτακτο περιστατικό", όπως νωρίτερα είχαν κρίνει οι αρμόδιοι υπάλληλοι της φυλακής που κατέληξε βόλτα στην βροχερή σήμερα, πόλη της Πάτρας. Και στην συνέχεια το επόμενο "έκτακτο περιστατικό" ήταν ο κρατούμενος σύνοικος του πρώτου, στο ίδιο κελί, όπως πληροφορηθήκαμε!
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Αυτές οι παράλογες διαδικασίες πρέπει άμεσα να σταματήσουν και να ελεγχθούν οι υπαίτιοι υπάλληλοι. Αυτές οι παράλογες διαδικασίες έχουν ως αποτελέσματα την μεγιστοποίηση του ενδεχομένου μεταφοράς του κορωνοϊού covid - 19 εντός του Καταστήματος Κράτησης της Πάτρας, αυξάνουν τους κινδύνους απόδρασης των κρατουμένων και διαλύουν το σύστημα Αστυνόμευσης ολόκληρης της Αχαίας.
 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ Χαράλαμπος

Ο Γεν. Γραμματέας

ΜΠΑΛΑΣΗΣ Γεώργιος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr