Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 19/01/2018
Έχει παρατηρηθεί κατά καιρούς, σε περιόδους προ των τακτικών κρίσεων των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το φαινόμενο ανώνυμων καταγγελιών που άλλοτε φωτογραφίζουν συναδέλφους και άλλοτε στρέφονται αόριστα εναντίων Αστυνομικών.
 
Τέτοια φαινόμενα, εφόσον δεν αναφέρονται σε πραγματικά περιστατικά, πρέπει να είναι καταδικαστέα από το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων και από την ηγεσία μας.
 
Δεν εθελοτυφλούμε πως δεν  υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία αλλά θεωρούμε ότι υπάρχουν τόσο οι μηχανισμοί αυτοκάθαρσης, όσο και η Ελληνική Δικαιοσύνη όπου μπορεί να απευθυνθεί όποιος έχει στοιχεία για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.
 
Επίσης εκτός από την υπόσταση των καταγγελθέντων θα πρέπει εφόσον αποδειχθούν ψευδή και ανυπόστατα όσα αναφέρονται, να ερευνάται και η ταυτότητα του ανώνυμου καταγγέλλοντα και  να εφαρμόζονται σε βάρος του, οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε τέτοιες περιπτώσεις. 
 
Τέλος και ίσως το πιο σημαντικό είναι πως πέρα από την ανέλιξη η όχι των αξιωματικών πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κάθε αξιωματικός έχει και μια οικογένεια και οποιαδήποτε δημοσίευμα μπορεί να διαταράξει την γαλήνη της.
 
Η ζωή δεν τελειώνει με τις κρίσεις και ούτε αυτές αξίζουν για να θυσιάζουμε το ήθος και την αξιοπρέπεια μας.
 
 
 ΝΕ.Σ.Π.Α.Α.  Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis