Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 17/12/2015

Αυθαίρετη παρέμβαση δύο μελών της ομάδας ΔΙΑΣ στο 39ο Λύκειο Αθηνών καταγγέλλει ο σύλλογος καθηγητών του σχολείου. 

Όπως αναφέρουν οι καθηγητές στην ανακοίνωση τους, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 8:30 π.μ, οι δύο αστυνομικοί «εισέβαλαν στον σχολικό χώρο και ζήτησαν, με απειλητικό τρόπο, από το φύλακα του σχολείου, παρουσία μιας καθηγήτριας και μαθητών να διακόψει το μάθημα ο διευθυντής του σχολείου.

Στη συνέχεια, με έντονο ύφος, απαίτησαν από τον διευθυντή να καθορίσουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί την ώρα που θα ανοίξει και θα κλείσει η εξωτερική πόρτα του προαύλιου χώρου του σχολείου. Ο σύλλογος καθηγητών του 39ου ΓΕΛ Αθηνών έχει αποφασίσει ομόφωνα να κλείνει καθημερινά η εξωτερική πόρτα από τις 8:20 έως τις 8:30 π.μ. για τους αργοπορημένους μαθητές, ώστε να διεξάγεται ομαλά το μάθημα την πρώτη ώρα.

Αυτή την απόφαση υλοποιούσε ο διευθυντής και ο φύλακας του σχολείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την αυθαίρετη παρέμβαση των αστυνομικών και τους εξήγησαν τα ισχύοντα», εξηγούν οι καθηγητές και τονίζουν ότι «σύμφωνα με τους νόμους, υπεύθυνος για την λειτουργία του δημόσιου σχολείου είναι ο σύλλογος καθηγητών και η αστυνομία επιτρέπεται να εισέλθει στον σχολικό χώρο μόνο μετά από πρόσκληση είτε της διεύθυνσης είτε του συλλόγου». 

Ζητούν τέλος απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον Δήμο Αθηναίων σχετικά με την καθημερινή παρουσία της συγκεκριμένης ομάδας ΔΙΑΣ έξω απ' το 39ο ΓΕΛ Αθηνών, καθώς επίσης και «να μη διασαλεύεται η παιδαγωγική ελευθερία και η δημοκρατική λειτουργία των σχολείων».

www.efsyn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis