Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 31/01/2017

Κείμενο της Πόλας Ρούπα από τις φυλακές Κορυδαλλού που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το τρίτο κατασταλτικό χτύπημα ενάντια στον Επαναστατικό Αγώνα που έγινε με τη σύλληψη τη δική μου και της Αθανασοπούλου Κωνσταντίνας, είχε και μία τρίτη σύλληψη. Αυτή του 6χρονου γιου μου και γιου του Νίκου Μαζιώτη. Κατ’ εντολή των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τον απήγαγαν και τον αιχμαλώτισαν διατάσσοντας τη φυλάκισή του σε ψυχιατρείο με ένοπλη φρούρησή του επί 24ώρου βάσεως και με την πλήρη απομόνωσή του.

Ύστερα από την απεργία πείνας και δίψας που κάναμε ο Μαζιώτης, η Αθανασοπούλου κι εγώ, η οποία καθόρισε τον χρόνο της αιχμαλωσίας του παιδιού μας και ύστερα από τον γενικευμένο σάλο που προκάλεσε η πιο ακραία και άγρια φυλάκιση που έχει γίνει ποτέ ιστορικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Τόσκας που οργάνωσαν το σχέδιο εξόντωσης του παιδιού και διέταξαν την εφαρμογή του, υποχρεώθηκαν σε άτακτη υποχώρηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε και συντάχθηκε με αυτό τον πόλεμο αρχικά, αντιλαμβανόμενος το πολιτικό κόστος αυτής της σύγκρουσης, άφησε έκθετους τους Κοντονή και Τόσκα. Ο δε Κοντονής, προκειμένου να υποστηρίξει την επιλογή του, προέβη σε σειρά ψεμάτων με στόχο να διαψεύσει πώς πρόκειται για φυλάκιση του γιου μας και ότι αφορά μία συνήθη και καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία που ακολουθείται πάντα.  Με τη στάση του έδειξε ότι είναι ο αμετανόητος οργανωτής του σχεδίου εξόντωσης του παιδιού, η οποία θα βοηθούσε τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμό τους ενάντια σε μένα και τον Επαναστατικό Αγώνα. Αυτός είναι και ο πιο συνεπής και ως προς τη συνέχιση αυτού του πολέμου.

Ο έτερος που επιμένει να συνεχιστεί ο πόλεμος είναι ο Τόσκας. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που αρχικά «χόρευε» πάνω στα βασανιστήρια του παιδιού προβαίνοντας σε απανωτές ατομικές αισχρές δηλώσεις επιβράβευσης του σχεδίου και που τελικά έκανε πίσω αφήνοντας έκθετο τον Κοντονή, δεν σημαίνει ότι μετάνιωσε για τίποτα απ’ όσα έγινε. Το πόσο ψεύτες, υποκριτές και ελεεινοί είναι αυτοί που βρίσκονται στην κυβέρνηση, το γνωρίζει όλη η κοινωνία από την πολιτική που ασκούν. Πολιτική που συνιστά τη συνέχιση της κοινωνικής γενοκτονίας, την οποία επιβάλουν η τρόικα και η οικονομική ελίτ. Όμως παρά την ήττα τους στον πόλεμο ενάντια στο παιδί μας, ο Κοντονής δεν τα παρατά. Δεν θέλει να αποδεχθεί ότι ηττήθηκε και συνεχίζει με άλλα μέσα. Και ως αμετανόητος ηττημένος είναι ακόμα πιο επικίνδυνος, αφού πλέον έχει πάρει η υπόθεση τον χαρακτήρα της βεντέτας γι’ αυτόν.  Τώρα, το όπλο που νομίζει ότι έχει, είναι η φυλακή. Και το σχέδιό του το επιβάλλει μέσω της πίεσης για λήψη αυστηρών μέτρων απέναντί μου και απέναντι στον Μαζιώτη, που αιτιολογεί με την εντολή ότι είμαι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Γνωρίζει –κι αυτό συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιό του- ότι η αυστηριοποίηση των μέτρων και ειδικά οι παρακωλύσεις που προκαλούνται γύρω από ζητήματα που αφορούν το παιδί (παραδείγματος χάριν επισκεπτήρια) και οι συνεχείς προκλήσεις από την υπηρεσία θα προκαλέσουν τις αντιδράσεις μας. Ιδίως στον βαθμό που θα αφορούν ζητήματα του παιδιού και προσβολής της αξιοπρέπειας της δικής του και της δικής μας. Τελικό ζητούμενο του σχεδίου είναι η υπονόμευση της σχέσης μας με το παιδί, του ρόλου μας στη ζωή του, συνεπώς το ίδιο το παιδί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχουν δρομολογηθεί και άλλα σχέδια από την κυβέρνηση και ειδικά από τον Κοντονή σχετικά με το ίδιο το παιδί και τη ζωή του από εδώ και πέρα στο νέο του περιβάλλον. Αυτή η επιχείρηση έχει ως αυτή τη στιγμή φέρει σειρά εντάσεων κυρίως γύρω από τα επισκεπτήρια με το παιδί μας και τον τρόπο που πραγματοποιούνται, ενώ τα πειθαρχικά πέφτουν βροχή και χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα. Σε ένα σκηνικό έντασης που προκλήθηκε με το ζήτημα του επισκεπτηρίου και την απόπειρα από την υπηρεσία να μου επιβληθεί ένα καθεστώς εξαίρεσης του Μαζιώτη από τον χώρο και τη χρονική διάρκεια του επισκεπτηρίου με το παιδί μας, η επιμονή της υπηρεσίας –κατόπιν εντολών άνωθεν, φυσικά- με υποχρέωσαν να φτάσουν στα άκρα δηλώνοντας, πως αν δεν κάνουν πίσω, να μου φέρουν γραπτή την εντολή που θα λέει ότι ο Μαζιώτης εξαιρείται από τον χώρο και τον χρόνο του επισκεπτηρίου με την υπογραφή αυτού που θα την αναλάβει. Με αυτό που κάνουν, κηρύττουν πόλεμο και κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Τους δήλωσα μάλιστα να μη μου φέρουν τα ΜΑΤ. Ζήτησα να μου φέρουν τα ΕΚΑΜ, αυτούς που μπήκαν στο σπίτι μου.

Επειδή δεν είμαστε σε τίποτα ανεπαρκείς –κάθε άλλο- γνωρίζουμε, όχι μόνο τη στόχευση αυτού του πολέμου, αλλά επίσης καταλαβαίνουμε απόλυτα τη χρησιμότητα που έχουν οι όποιες πιέσεις, τα πειθαρχικά και οι προκλήσεις γίνονται από την υπηρεσία προς εμάς. Είναι μέρος του σχεδίου του Κοντονή στον χαμένο και μάταιο πόλεμό του εναντίον μας, στον οποίο η υπηρεσία –από τον τελευταίο δεσμοφύλακα έως και την εισαγγελέα- είναι απλώς εκτελεστικά όργανα. Και, μάλιστα, χωρίς να κατανοούν σε ποιον πόλεμο συμμετέχουν. Όλα τα παραπάνω φρόντισα να τα δηλώσω στη φυλακή πριν δημοσιευτεί αυτό το κείμενο. Τους είπα πως δεν καταλαβαίνω. Μην μπαίνουν στον κόπο να μου επικαλούνται κανονισμούς, εντολές άνωθεν και αστικούς κώδικες της φυλακής. Και να κάνουν πέρα. Ο πόλεμος αυτός τους υπερβαίνει, δεν τον κατανοούν. Και γνωρίζει και ο ίδιος ο Κοντονής ότι το κυρίαρχο για εμάς ζήτημα είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου περιφρούρησης του παιδιού στη ζωή του που θα απαγορεύει οποιοδήποτε κίνδυνο μπορεί να διασαλεύσει για άλλη μια φορά την πορεία του στο νέο του περιβάλλον. Και γι’ αυτό τον πόλεμο, όπως και για κάθε άλλον, υπάρχει σχέδιο. Ξέρουν ότι δεν κινούμαι ποτέ χωρίς σχέδιο. Ξέρουν ότι ο Επαναστατικός Αγώνας πάντα βάσει σχεδίου δρούσε. Αν υποθέσουμε ότι αυτός ο πόλεμος που επιχειρεί ο Κοντονής εναντίον μας και εναντίον του παιδιού μας με εργαλείο τη φυλακή είναι μια παρτίδα σκάκι, όπου από τη μία είναι αυτός και από την άλλη είμαστε ο Μαζιώτης κι εγώ, το ματ είναι ήδη δικό μας. Αν αφεθεί να κάνει τις κινήσεις του σε μία μάταιη προσπάθεια να μας κερδίσει, το μόνο που θα καταφέρει είναι να τινάξει ο ίδιος το «σωφρονιστικό» σύστημα στον αέρα.  Το εύφλεκτο υλικό υπάρχει ήδη μέσα στις φυλακές.  και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζει, όχι απλά θα τον αδειάσει όπως έκανε μέχρι τώρα αφήνοντάς τον έκθετο και μόνο του σε δημόσιες συνεντεύξεις, αλλά θα τον πετάξει οριστικά εκτός κυβέρνησης, ενώ ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την πιο χυδαία και πιο αποτρόπαια μορφή πολιτικής αιχμαλωσίας που έχει γίνει ποτέ, θα χρεωθεί και την πρώτη εισβολή ΕΚΑΜ στις γυναικείες φυλακές. Και το χειρότερο, θα χρεωθεί και την υποδαύλιση μιας έκρηξης που θα τινάξει στον αέρα το «σωφρονιστικό» σύστημα.

Πόλα Ρούπα
Mέλος Επαναστατικού Αγώνα

athens.indymedia.org

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis