Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 25/06/2019

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

Κατόπιν δημοσίευσης καταγγελίας των συνδικαλιστικών παρατάξεων Ε.Α.Κ.Α. και Ε.Κ.Α. Ροδόπης με τίτλο «Κρατητήρια αποθήκες ανθρώπινων ψυχών-Αστυνομικοί απροστάτευτοι και σε απόγνωση» αναφορικά με υπηρεσιακό περιστατικό την Παρασκευή 14-06-2019 και με αφορμή την παραλαβή υπεράριθμων ποινικών κρατουμένων από το Α.Τ. Κομοτηνής, η Ένωσή μας δηλώνει απερίφραστα τα εξής:

[custom:google-ads]

Ως συνδικαλιστικός φορέας στηρίζουμε ηθικά, θεσμικά και σε κάθε επίπεδο τον Διοικητή του Α.Τ. Κομοτηνής και μέλος της Ένωσής μας, απέναντι στις άδικες και ανυπόστατες καταγγελίες των ανωτέρω συνδικαλιστικών παρατάξεων. Η ευθεία και άδικη στοχοποίηση ενός προσώπου και μάλιστα του επικεφαλής της Υπηρεσίας, για ένα ζήτημα που υπερβαίνει της ευθύνης ενός ατόμου, όπως είναι η υπερπληρότητα των αστυνομικών κρατητηρίων, δε συνάδει επ’ ουδενί με τον υγιή και παραγωγικό συνδικαλισμό που υπηρετούμε.

Είναι περιττό να επεκταθούμε στο δύσκολο ρόλο του Αξιωματικού Διοικητή, ο οποίος καθημερινά, χωρίς συγκεκριμένο εργασιακό ωράριο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας του, παρά τις διαρκείς ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό, όντας προσωπικά υπεύθυνος για την αποτελεσματική αποστολή της υπηρεσίας. Σε αυτό το ήδη βεβαρυμμένο γενικό πλαίσιο καθηκόντων του Διοικητή, έρχονται να προστεθούν και οι επιμέρους ειδικές τακτικές και έκτακτες αποστολές που ανατίθενται σε τοπικό επίπεδο, όπως η λήψη μέτρων τάξης στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, όπου εδρεύει και το Εφετείο της Περιφέρειάς μας, η επιτήρηση στόχων μουσουλμανικού ενδιαφέροντος και του εξωτερικού χώρου του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής, η φρούρηση σε 24ωρη βάση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, καθώς και η πολυάριθμη διάθεση προσωπικού για τη διεξαγωγή των εποχούμενων περιπολιών στο πλαίσιο του Σχεδίου ΠΕΡΣΕΑΣ, ζητήματα για τα οποία τόσο η Ένωση Αξιωματικών ΑΜΘ, όσο και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης έχουμε πολλές φορές επισημάνει και αναδείξει προς κάθε κατεύθυνση.

Περαιτέρω, διατρανώνουμε ότι ως συνδικαλιστές αστυνομικοί ανεξαρτήτως παρατάξεων και διοικητικών βαθμών πρέπει αταλάντευτα και υπεύθυνα να είμαστε κοντά στο συνάδελφο, αποσκοπώντας στο καλό της Υπηρεσίας και της Αστυνομίας εν γένει.  Μπροστά στο κοινό πρόβλημα, δεν ωφελεί σε τίποτα να λειτουργούμε ως εξωτερικοί παρατηρητές μιας κατάστασης ή ενός προβλήματος, μετακυλώντας ευθύνες, αλλά να ενεργούμε συγκροτημένα και μεθοδικά προς στις συναρμόδιες αρχές για την διευκόλυνση της επίλυσή του. Καλούμαστε να υπηρετήσουμε πρώτιστα το Σώμα και μετέπειτα τον Συνδικαλισμό σε χρόνια δύσκολα(διότι πρώτα είμαστε αστυνομικοί και μετά συνδικαλιστές), έχοντας απέναντι μας όλες τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, με τη χρόνια αφαίμαξη ανθρώπινου δυναμικού και τις ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό και υλικοτεχνικές υποδομές να αποτελούν σοβαρά εμπόδια στην περαίωση του αστυνομικού μας έργου.

Για όλα τα παραπάνω, φρονούμε ότι στο σύγχρονο συνδικαλιστικό κίνημα δεν υπάρχει χώρος για εσωτερικές φιλονικίες. Είναι ώρα για δράση και κοινή ενέργεια. Καλούμε, λοιπόν, όλους του φορείς, τους υπηρεσιακούς και θεσμικούς παράγοντες να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να κινητοποιήσουμε τις αρμόδιες Αρχές και να δοθεί μία δίκαιη και πάγια λύση στα προβλήματά μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ

ΑΣΤΥΝ. ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Β΄

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis