Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 30/10/2021

Για την υπόθεση του νεαρού Ρομά που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα, η ΕΛ. ΑΣ. διευκρινίζει ότι οι αστυνομικοί που τον πυροβόλησαν είχαν λάβει εκπαίδευση έξι μηνών, διαψεύδοντας πληροφορίες για εκπαίδευση – εξπρές μόλις 25 ημερών. Το πόρισμα για την αιματηρή καταδίωξη βρίσκεται ήδη στο συρτάρι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Δέσμη παρεμβάσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας της άμεσης δράσης αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το πόρισμα για την επιχειρησιακή αξιολόγηση της καταδίωξης δείχνει ότι από τα όπλα των αντρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εκτοξεύτηκαν συνολικά 38 σφαίρες. Από αυτές οι 32 προήλθαν από τα υπηρεσιακά πιστόλια τριών αστυνομικών.

«Εάν από το πόρισμα προκύπτουν αδυναμίες και λάθη τότε πρέπει άμεσα να διορθωθούν για να γίνει πιο αποτελεσματική η Αστυνομία», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γ.Γ της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος.

Οι τέσσερις από τους εφτά αστυνομικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό χαρακτηρίζονται έμπειροι.

Τρεις είχαν προσληφθεί το φθινόπωρο του 2020 και πραγματοποίησαν δίμηνη θεωρητική εκπαίδευση και τετράμηνη πρακτική εκπαίδευση.

«Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. λειτούργησαν με φιλότιμο και ρίσκαραν τη ζωή τους. Εάν κριθεί ότι η εκπαίδευσή τους ήταν ελλιπής η ευθύνη δεν βαραίνει τους ίδιους», δήλωσε ο Γ. Γ. της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Νίκος Κορόμηλας.

Τα τελευταία 24ωρα η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή υπό το φόβο νέων επεισοδίων, με φόντο την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. Σε συσκέψεις που έλαβαν χώρα εκφράστηκε ανησυχία για επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα, περιπολικά και μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή η οικογένεια του νεαρού Ρομά Ν. Σαμπάνη κατηγόρησε τους αστυνομικούς για δολοφονία.

ΕΡΤ1 -Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Πηγή:  ertnews.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis