Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 13/09/2016

Ερήμην σήμανε η «καμπάνα» για τους δύο από τους τσιγγάνους που ξυλοκόπησαν δύο αστυνομικούς στην παραλιακή οδό της Λευκάδας, όταν επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Πάντως, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λευκάδας τους χορήγησε αναστολή στις ποινές.

Στο έναν από τους δράστες επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών και στον άλλο ποινή δυο ετών και έξι μηνών, αλλά με τριετή αναστολή. Οι καταθέσεις που έδωσαν στο δικαστήριο οι τέσσερις αστυνομικοί που δέχθηκαν άγρια επίθεση με βροχή από ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντικές για τους κατηγορούμενους, που πάντως δεν παρέστησαν και εκπροσωπήθηκαν από το δικηγόρο τους.

Τους επιτιθέμενους επιβάτες του αυτοκινήτου είχαν ενισχύσει και άλλοι τσιγγάνοι που έφθασαν από την περιοχή της Γύρας και άρχισαν να «βομβαρδίζουν» το κλιμάκιο των αστυνομικών με διάφορα αντικείμενα. 

Ένα από αυτά, χτύπησε στο κεφάλι έναν αστυνομικό που διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λευκάδας και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, όπως και ένας ακόμη πιο ελαφρά τραυματισμένος συνάδελφός του. Στην επιχείρηση που ακολούθησε για τη σύλληψη των δραστών, οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαν έξι τσιγγάνους, αλλά μόνο σε βάρος των δυο ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση σωματικών βλαβών και αντίσταση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας. 

 

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis