Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:29 | 14/04/2021

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στο Σταυροβούνι, τα εγκαίνια του Πεδίου Βολής στην 33η Μοίρα Καταδρομών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, το σύγχρονο Πεδίο Βολής αφιερώθηκε στη μνήμη του Στέλιου Στρατή, ο οποίος για 21χρόνια ήταν ο οπλουργός της 33ης Μοίρας Καταδρομών, φροντίζοντας πάντα να διατηρείται σε άριστο επίπεδο ετοιμότητας ο οπλισμός της μονάδας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου  Ανδρέα Λουκά, και μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας.

Ο Υπουργός Άμυνας, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων με μαχαίρι του ένδοξου σώματος των καταδρομών. Σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του Στέλιου Στρατή, το μαχαίρι των εγκαινίων παραδόθηκε στη σύζυγό του, αναφέρεται.

 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του Πεδίου Βολής ο Υπουργός, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου και Βουλευτές δοκίμασαν τις σκοπευτικές τους ικανότητες, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα τη λειτουργικότητα και τις δυνατότητες του νέου χώρου εκπαίδευσης.

Το Πεδίο Βολής έχει συνολικό μήκος 40μ και πλάτος 21μ και μπορούν να εκτελούν πέραν του 80% των βολών μάχης ταχείας αντίδρασης με απόλυτη ασφάλεια, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Για την κατασκευή του δημιουργήθηκαν τρία επίπεδα πράσινων ηχητικών φρακτών με την τοποθέτηση 270 δεντρυλλίων, κάτι που έφερε μείωση του θορύβου κατά 12db.

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός είπε ότι το Πεδίο Βολής, από σήμερα θα αποτελεί ένα χώρο που θα προάγει τη μνήμη του Στέλιου, για να θυμούνται οι επόμενοι, αυτούς που με τις πράξεις που κατάφεραν να αφήσουν στο πέρασμα τους κάτι.

 

 

"Δικαίως η οικογένειά καμαρώνει για το λεβέντη της. Δικαίως η πολυαγαπημένη του σύζυγος και τα πολυαγαπημένα του παιδιά, περπατούν με το κεφάλι ψηλά.Ταυτόχρονα με τα εγκαίνια του Πεδίου Βολής, έχουμε προσκαλέσει και την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, η οποία με τη δική της βοήθεια και στήριξη, μας έδωσε αυτό που έχουμε σήμερα.Οι αυξημένες απαιτήσεις δημιουργίας σοβαρών και επαγγελματικών υποδομών στην 33 Μοίρα Καταδρομών, οι πολλαπλές συνεκπαιδεύσεις με Ειδικές Δυνάμεις ξένων χωρών, οδήγησαν στην δημιουργία εντός της μονάδας ενός σύγχρονου τυποποιημένου Πεδίου Βολής ελαττωμένης απόστασης", είπε.

Πρόσθεσε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν το 2018 και ολοκληρώθηκαν το 2020, με την κατασκευή πεδίου βολής μήκους 40 μ. και πλάτους 21μ., όπου μπορούν να εκτελεστούν πέραν του 80% των βολών μάχης ταχείας αντίδρασης με απόλυτη ασφάλεια και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Για την υλοποίησή του και μέσα στα πλαίσια της οικολογικής συνείδησης στην Εθνική Φρουρά, έγινε περιβαλλοντική μελέτη με την οποία δημιουργήθηκαν τρία επίπεδα πράσινων ηχητικών φρακτών με την τοποθέτηση 270 δενδρυλλίων, με αποτέλεσμα την μείωση του θορύβου κατά 12 db, συνέχισε ο Υπουργός.

 

 

Είπε ότι επιπλέον δημιουργήθηκαν υποδομές για την προσομοίωση του σύγχρονου πεδίου μάχης με τη κατασκευή συστήματος κινητού και αναδιπλούμενων στόχων όπου ο μαχητής καλείται ν΄ ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις ταχέως εξελισσόμενες καταστάσεις ιδιαίτερα σε  αστικό  περιβάλλον.

Καινοτομία, είπε, αποτελεί η τοποθέτηση ηχητικού συστήματος υψηλής ισχύος  με το οποίο γίνεται προσομοίωσή των συνθηκών μάχης με τον μαχητή να πρέπει ν ΄ ανταποκρίνεται κάτω από συνθήκες έντονου στρες.  

"Κρίναμε σκόπιμο, πριν το κλείσιμο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως δοκιμάσουμε την Επιτροπή Άμυνας στις σκοπευτικές της ικανότητες" κατέληξε ο Υπουργός.

Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ

Φωτο ΚΥΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis