Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 18/12/2014

“Μπαράζ” κατάθεσης αγωγών κατά του δημοσίου για τις περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών από στελέχη που υπηρετούν στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία! Το “μυστικό” της υπόθεσης είναι ότι πάρα πολλοί απ΄ όσους υπηρετούν στα…κεντρικά κι έχουν “υποστεί τις σχετικές συστάσεις” για αποφυγή προσφυγής στα δικαστήρια, έχουν επιλέξει να προσφύγουν μεμονώμενα σε “δικούς” τους δικηγόρους!

Αποφεύγουν δηλαδή να καταθέσουν την αγωγή τους μέσω των Ενώσεων Στρατιωτικών έχοντας ίσως τον φόβο ότι μπορεί να γίνει γνωστή η απόφασή τους και θεωρούν πιο ασφαλή την “μοναχική πορεία” η οποία όμως κοστίζει περισσότερο.

Η μέθοδος “μπαϊ πας” στις αγωγές των στρατιωτικών από το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία έγινε γνωστή από την “δικηγορική πιάτσα”.

Οι Ενώσεις Στρατιωτικών και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι έξι στρατιωτικοί που αποφάσισαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κάνοντας …έρανο για τα δικαστικά έξοδα, πιθανόν δεν περίμεναν ούτε οι ίδιοι ότι θα προκαλούσαν τέτοιο “τσουνάμι”.Οι συνάδελφοί τους που φοβούνται ακόμη να χρησιμοποιήσουν το “εργαλείο” των Ενώσεων Στρατιωτικών πάντως προσμετρώνται στο αποτέλεσμα που η προσφυγή των έξι προκλήθηκε.

Από την άλλη δεν μπορεί κανείς εύκολα να “κατηγορήσει” όσους προτίμησαν δικό τους δρόμο για την κατάθεση των αγωγών τους. Διαπιστώνοντας πρόσφατα ότι στις τάξεις των στρατιωτικών που εμπλέκονται με τις Ενώσεις υπάρχουν και …”ιεροεξεταστές” οι οποίοι για δικούς τους λογους προσπαθούν να αποτρέψουν συναδέλφους τους από την απόφαση κατάθεσης αγωγής, είναι λογικό να είναι προσεκτικοί.

Συμπέρασμα; Ο αριθμός των αγωγών που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής είναι αρκετά μεγαλύτερος απ΄ αυτόν που η κυβέρνηση εκτιμά. Κι επειδή οι αποφάσεις των δικαστηρίων με βάση την απόφαση του ΣτΕ θα είναι σίγουρα θετικές για όσους προσφύγουν ,όποια κυβέρνηση κληθεί να τις “καλύψει” θα έχει…θέμα.

Πηγή:onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis