Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:37 | 21/05/2019

Μπογιές στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη εκτόξευσαν άγνωστοι στις 2.10 το μεσημέρι, προκαλώντας την κινητοποίηση των ανδρών ασφαλείας της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 30 άτομα ανέβηκαν από την Όθωνος τα σκαλιά πίσω από το μνημείο και πέταξαν μαυροκόκκινες μπογιές.

[custom:google-ads]

Μάλιστα, έριξαν και δύο καπνογόνα στο προαύλιο του Κοινοβουλίου και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, έγινε μία σύλληψη.

Βούτσης: Αντιδημοκρατική ενέργεια 

Παρών στη Βουλή την ώρα της επίθεσης ήταν και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την ενέργεια.

«Είναι απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές, που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος», δήλωσε ο ΠτΒ και πρόσθεσε: 

«Δεν υπήρξαν εξ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα και απομακρύνθηκαν αμέσως, έπειτα από 15 δευτερόλεπτα, από τους αστυνομικούς και τη μόνιμη φρουρά της Βουλής, αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στο χώρο. Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα».

«Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες,  οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται - και εξελίσσονται - με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα, ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν.
Εν προκειμένω, δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Μιχάλης Τεζάρης

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis