Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 15/08/2016

Το Glock έχει καταφέρει αναμφισβήτητα να είναι το πιο δημοφιλές πιστόλι για πάρα πολλούς λόγους. Από τη συνολική απλότητα και ευκολία στη χρήση του, στην υποσχόμενη αξιοπιστία και την πλήρη υποστήριξη από aftermarket εξαρτήματα, έχει κερδίσει μια θέση στα περισσότερα χρηματοκιβώτια σε όλη την Αμερική. Καθώς είναι τόσο δημοφιλές, πολλοί επιδιώκουν να εξειδικευτούν στην πλατφόρμα αυτή και να καταλάβουν πώς επιτυγχάνεται η τέλεια χρήση ενός Glock, συμπεριλαμβανομένης της σκανδάλης του. Η σκανδάλη του Glock είναι το πρότυπο με το οποίο κρίνονται όλα τα άλλα εσωτερικής επίκρουσης όπλα (striker fired). Από την αρθρωτή κατασκευή τους μέχρι τα εργοστασιακά χαρακτηριστικά τους, αυτές οι σκανδάλες είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το τι να περιμένουμε από μια σκανδάλη διπλής ενέργειας με εσωτερική επίκρουση. Παρόλαυτά, πολλοί εξακολουθούν να μην γνωρίζουν πώς να δουλέψουν την εργοστασιακή σκανδάλη. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως η λαβή και η μέθοδος ευθυγράμμισης των σκοπευτολών που είναι επίσης σημαντικές, αλλά το τράβηγμα της σκανδάλης σας είναι το Α και το Ω που θα στρώσει ή θα σκορπίσει τις βολές σας. Αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο μια θεμελιώδης δεξιότητα στην οποία πρέπει να επικεντρωθείτε, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα μιλήσω μόνο για τη σκανδάλη σε αυτό το άρθρο.

Πολλοί "πειράζουν" τη σκανδάλη με aftermarket ελατήρια, ή την αντικαθιστούν πλήρως με τόσο ελαφριές σκανδάλες σε σημείο να διακινδυνεύουν μια ακούσια εκπυρσοκρότηση. Σπάνια συναντώ ανθρώπους που δεν θέλουν να "πειράξουν" τις σκανδάλες τους με την ελπίδα ότι η δεξιότητά τους με το πιστόλι θα βελτιωθεί. Η θεωρία της προσαρμοσμένης σκανδάλης είναι ωραία, αλλά δεν λύνει το βασικό πρόβλημα. Και το βασικό πρόβλημα είναι ότι πολλοί δεν καταλαβαίνουν τη σκανδάλη τους και δεν προσπαθούν καν  να την καταλάβουν.

Είναι πραγματικά αρκετά εύκολο να κατανοήσει κανείς αυτή τη σκανδάλη και να την κάνει κτήμα του χωρίς ιδιαίτερη εκπαίδευση, απλά και μόνο χρησιμοποιώντας την. Θεωρώ τη σκανδάλη του Glock μια πολύ απλή και πολύ καλή εργοστασιακή σκανδάλη για σκοπευτές όλων των επιπέδων δεξιοτήτας. Για την ακρίβεια, θεωρώ ότι είναι μια από τα πιο υποδειγματικές σκανδάλες για εκμάθηση.

Τώρα, όσον αφορά την τροποποίηση του όπλου, δεν είμαι εναντίον στις τροποποιήσεις βάρους. Είμαι δεκτικός υπό την προϋπόθεση ότι ο σκοπευτής εξασκείται με συνέπεια με την σκανδάλη που χρησιμοποιείν. Δεν υπάρχει πρόβλημα να ελαφρύνει κανείς την σκανδάλη, αλλά προτείνω να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην εργοστασιακή, και να μην περιοριστείτε σε ένα κουτί πυρομαχικών, κατηγορώντας τη σκανδάλη για το γεγονός ότι δεν μπορείτε να πετύχετε συνεπείς ομάδες βολών.
Αντί να αντικαθιστούν τη σκανδάλη με μια ελαφρύτερη, νομίζω ότι οι άνθρωποι που αγοράζουν ένα Glock πρέπει να μαθαίνουν πώς να πυροβολούν σωστά με την εργοστασιακή σκανδάλη. Αν πραγματικά μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά διαφορετικούς τύπους σκανδάλης, πιστεύω ότι τα aftermarket ανταλλακτικά θα τους φαίνονται λιγότερο χρήσιμα.

Κατά την δική μου άποψη, έχετε δύο τακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη σκανδάλη για το Glock. Σημειωτέον, και οι δύο απαιτούν συγκέντρωση στον έλεγχο της σκανδάλης. Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε μέχρι να αποκτήσετε μια καλή εικόνα των σκοπευτικών, μετά τα διανήσετε το πρώτο κομμάτι των 900 γραμμαρίων και στο τέλος να εφαρμόσετε τα τελευταία 1800 γραμμάρια της πίεσης στο σπάσιμο της σκανδάλης που παράγει την εκπυρσοκρότηση, όλα σε ένα ομαλό τράβηγμα. Ο επόμενος και λιγότερο ενδεδειγμένος τρόπο, μέχρι να είστε πολύ πιο έμπειροι και να έχετε καλύτερο έλεγχο της σκανδάλης, είναι ξεκινήσετε την αρχική διαδρομή των 900 γραμμαρίων στη σκανδάλη, στη συνέχεια να περιμένετε μέχρι να αποκτήσετε εικόνα των σκοπευτικών και έπειτα να εφαρμόσετε τα τελευταία 1800 γραμμάρια για να σπάσει η σκανδάλη. Κατά το τράβηγμα ενός Glock, έχω την αίσθηση ότι είναι ασφαλέστερη η πρώτη τακτική, δεδομένου ότι έχουμε την τάση να κάνουμε βιαστικές ενέργειες κάτω από πίεση και να προσπαθούμε να συνδυάσουμε όλες τις ενέργειες σε μια. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος στην δεύτερη τακτική, αντί να διανήσετε την αρχική διαδρομή της σκανδάλης σταματώντας μέχρι να έχετε εικόνα των σκοπευτικών, μπορεί να ρίξετε μια βολή προτού καν  προλάβουν τα χέρια να έρθουν σε πλήρη έκταση σε στάση ετοιμότητας για βολή. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και στους πιο εκπαιδευμένους ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε κίνδυνο ζωής. Θα εκπλαγείτε με το πόση δύναμη βάζετε στη σκανδάλη σας όταν η ζωή σας απειλείται. Εάν πρόκειται να εξασκηθείται σε κάποια τακτική, κρατήστε την απλή και ασφαλή για κάθε κατάσταση, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα σε πραγματικά σκηνικά. Αυτό είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να θυμάστε όταν σκέφτεστε να τροποποιήσετε τη σκανδάλη σας, επειδή δεν είστε ικανοποιημένοι από την συνέπεια των βολών σας.

Αυτό που ελπίζω να κρατήσετε από αυτό το άρθρο είναι ότι προκειμένου να βελτιωθείτε με το Glock σας, το μόνο που χρειάζεται είναι να βελτιώσετε τη τεχνική στο τράβηγμα της σκανδάλης. Δεν απαιτείται τίποτα φανταχτερό για να επιτευχθεί αυτό, εκτός από τη μια θεμελιώδη αρχή που έχει και τη μεγαλύτερη σημασία: να τραβάτε την σκανδάλη χωρίς να διαταράσετε την ευθυγράμμιση των σκοπευτικών. Αυτό απαιτεί πειθαρχία, άσκηση, αυτοπεποίθηση, και θέληση να δοκιμάσετε νέα πράγματα για να αναπτύξετε τις ικανότητές σας. Η σκανδάλη του Glock είναι μια υποδειγματική εργοστασιακή σκανδάλη και κατά τη γνώμη μου, δεν χρειάζεται οποιοδήποτε πείραγμα ή βελτιώσεις. Είναι ήδη ελαφριά και "καθαρή" στo "σπάσιμο" στα 2.5 κιλά και δεν απαιτεί κάτι το ιδιαίτερο για να δουλέψει καλά. Δοκιμάστε την, μάθετε την, τελειοποιήστε την, και τέλος απολαύστε την.

Μετάφραση από thearmsguide.com

Επιμελεια/Μετάφραση: Policenet.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα από την κατηγορία  ΟΠΛΑ


Οπλοπωλείο Βερυκάκης: Εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα από τις εταιρείες FAIR, FALCO,NORTH AMERICAN ARMS

Προτεραιότητα είναι πάντα το καλό και ποιοτικό. Κριτήριά μας είναι η άμεση εξυπηρέτηση απέναντι στον φίλο κυνηγό και επαγγελματία πελάτη και οι προσιτές τιμές μας.

 


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis