Καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη από αντιεξουσιαστές

Καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη από αντιεξουσιαστές
ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΠΑΝΟ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη από αντιεξουσιαστές

Κατάληψη στο δημαρχείο της Καλαμαριάς και στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν από το πρωί ομάδες αντεξουσιαστών, ως ένδειξη αλληλεγγύης -όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους- στους απεργούς πείνας του «Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων».

Το πρωί, μία ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε το δημαρχείο Καλαμαριάς, κρέμασε πανό με τα αιτήματά τους και, όπως ενημέρωσαν τον δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη, θα παραμείνουν έως το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί, σήμερα, η οικονομική υπηρεσία, το τμήμα μηχανοργάνωσης και προμηθειών του Δήμου.

Παράλληλα, κατάληψη πραγματοποιείται και στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, που βρίσκονται στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, όπου οι καταληψίες επίσης κρέμασαν πανό στο κτίριο με τα αιτήματά τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Από τις 2/3 πολιτικοί κρατούμενοι συμμετέχοντες στο Δ.Α.Κ μαζί με τους Δ.Κουφοντίνα, Κ.Γουρνά, Ν.Μαζιώτη ξεκίνησαν απεργία πείνας. Παράλληλα ξεκίνησαν απεργία πείνας πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία στις ελληνικές φυλακές δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την στήριξη τους στην συγκεκριμένη απεργία πείνας. Οι αγωνιστές κρατούμενοι με ανάχωμα το ίδιο το σώμα τους διεκδικούν:

- Την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α.

- Την κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμος»).

- Το νόμο πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ.

- Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού ώστε να λάβει την νοσηλεία που χρειάζεται.

- Την κατάργηση της βίαιης λήψης DNA, την δυνατότητα εξέτασης των δειγμάτων από πραγματογνώμονα βιολόγο της επιλογής του κατηγορουμένου και την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μείγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων.

http://www.newsbeast.gr