Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:30 | 04/11/2015

Οι συνθήκες της σύλληψης του 15χρονου φοιτητή από την Πάτρα τον Μάρτιο του 2008, κατά την διάρκεια του Πατρινού Καρναβαλιού αναβίωσαν χθες το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Πατρών.

Κατηγορούμενος ένας αστυνομικός που εκείνη την περίοδο υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και κατηγορείται για βασανισμό κρατουμένου.

Σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε φυλάκισε 3 ετών. Στο δικαστήριο ο φοιτητής, εργαζόμενος σήμερα στην Ολλανδία, δεν μπόρεσε να παραστεί, επειδή απουσιάζει. Ωστόσο το δικαστήριο προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Τα πυρά της Εισαγγελέως της έδρας αλλά και της Προέδρου του δικαστηρίου δέχτηκε ο κατηγορούμενος αστυνομικός, καθώς φέρεται ότι χτύπησε τον φοιτητή κατά την σύλληψη του στην πλατεία Γεωργίου, αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση.

 

Και αυτό γιατί ο συλληφθείς φορούσε χειροπέδες και ο αστυνομικός τον χτύπησε βάναυσα, σύμφωνα με φωτογραφίες που προσκομίστηκαν στο ακροατήριο. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι προχώρησε μόνο στη σύλληψη του νεαρού στην πλατεία Γεωργίου και δεν τον χτύπησε στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπως τον κατηγορεί.

Η Εισαγγελέας ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του αστυνομικού, πράξη που τέλεσε εκτός υπηρεσίας.

 

Πηγή: dete.gr

 
http://www.patrisnews.com/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis