Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:56 | 23/08/2016

«Κλείνουν τον αστυνομικό σταθμό της Νέας Καλλίστης, σταθμός που καλύπτει την πιο τουριστική περιοχή της Ροδόπης.

Για να ανοίξει αυτός ο σταθμός έκλεισαν οι σταθμοί του Νέου Σιδηροχωρίου και της Αιγείρου», δήλωσε στον «Χ» ο Παναγιώτης Χατζηδημητρίου γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Το σχέδιο αναβαθμίζει τον αστυνομικό σταθμό Ιάσμου σε αστυνομικό τμήμα, χωρίς να αναφέρει πουθενά πως θα καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν ήδη στον νομό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Δήμος Μπακιρτζάκης

Κλείνει ο αστυνομικός σταθμός Νέας Καλλίστης, αναβαθμίζεται σε τμήμα, ο αστυνομικός σταθμός Ιάσμου και μετονομάζεται σε αστυνομικό τμήμα Αρριανών, το αστυνομικό τμήμα Φιλύρας. Αυτές είναι οι περίφημες αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για το νομό Ροδόπης. Παρουσιάστηκαν αλλά δεν προκάλεσαν θετικά σχόλια, τουλάχιστον στην περιοχή μας, όπου δε λύνεται το σπουδαιότερο πρόβλημα που είναι η υποστελέχωση και η καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού. 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ 

Οι αλλαγές προβλέπονται στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις. Το σχέδιο θα ισχύσει με τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβέρνησης και είναι κατατεθειμένο από τις 31 Μαϊου του 2016. Οι αλλαγές που προβλέπονται στη Ροδόπη είναι οι εξής: 

1. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή: α. Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής, β. Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, γ. Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής, δ. Τμήμα Μεταγωγών – Δικαστηρίων Κομοτηνής, ε. Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου, στ. Αστυνομικό Τμήμα Αρριανών, ζ. Αστυνομικό Τμήμα Σαπών, η. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και θ. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.  

2. Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργούν επίσης:  α. ο Αστυνομικός Σταθμός Ξυλαγανής, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Μαρωνείας του δήμου Μαρωνείας – Σαπών και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σαπών και β. ο Αστυνομικός Σταθμός Οργάνης, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Οργάνης του δήμου Αρριανών και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αρριανών.  

3. Έδρα των Υπηρεσιών της παραγράφου 1 ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην των περιπτώσεων ζ΄ και η΄, των οποίων ως έδρα ορίζεται η δημοτική ενότητα Σαπών του δήμου Μαρωνείας – Σαπών και της περίπτωσης θ΄, της οποίας ως έδρα ορίζεται η δημοτική ενότητα Ιάσμου του δήμου Ιάσμου.   

ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ 

«Η πολυδιαφημισμένη αναδιάρθρωση από την κυβέρνηση και το αρχηγείο κατάντησε να κλείνει έναν αστυνομικό σταθμό της Νέας Καλλίστης, σταθμός που κάλυπτε την πιο τουριστική περιοχή της Ροδόπης. Για να ανοίξει αυτός ο σταθμός το 1999 με 2000 έκλεισαν οι σταθμοί του Νέου Σιδηροχωρίου και της Αιγείρου», δήλωσε στον «Χ» ο  Παναγιώτης Χατζηδημητρίου γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης. Αντιδράσεις εξέφρασε και για το υπόλοιπο σχεδιασμό της ΕΛΑΣ στο νομό μας. «Το σχέδιο αυτό επίσης αναβαθμίζει τον αστυνομικό σταθμό Ιάσμου σε αστυνομικό τμήμα, χωρίς να αναφέρει πουθενά πως θα καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν ήδη στο νομό. Το αστυνομικό τμήμα του Ιάσμου θα καλύπτει τον Δήμο Ιάσμου, δηλαδή αναγκαστικά το Φανάρι ανήκει στον Δήμο Κομοτηνής, άρα πάει στην αρμοδιότητα του Δήμου Κομοτηνής. Μετονόμασε το αστυνομικό τμήμα Φιλύρας σε αστυνομικό τμήμα Αρριανών, αυτές ήταν όλες οι αλλαγές της αναδιάρθρωσης, στο νομό μας δεν έχει κάνει κάτι άλλο», σχολίασε. 

Σήμερα περίπου 40 κενές οργανικές θέσεις αστυνομικών υπάρχουν στο νομό Ροδόπης, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί με τη δημιουργία καινούριου τμήματος.  «Δεν υπάρχει καμιά μέριμνα, ούτε καν στην αναδιάρθρωση για το πώς θα καλυφθούν τα κενά, θα γίνει εσωτερική μετακίνηση, δηλαδή, κάποιες υπηρεσίες που είχαν έναν αριθμό κενών θα αυξηθούν τα κενά τους αναγκαστικά για να μπορέσει να λειτουργήσει. 

Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα καλυφθεί το Φανάρι που έχει τουρισμό το καλοκαίρι, από το αστυνομικό τμήμα Κομοτηνής όπου ενδεχομένως θα ανήκει ή και του Ιάσμου όπου οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες και οι ανάγκες στο Φανάρι είναι ακόμα μεγαλύτερες από αστυνόμευση». 

Πρόταση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης είναι η δημιουργία νέου αυτόνομου αστυνομικού τμήματος με έδρα την Αίγειρο ή την Καλλίστη. Η τοπική Ένωση προτείνει ακόμα την ενίσχυση της δύναμης που υπηρετεί στο μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας αλλά και των άλλων υπηρεσιών της Ροδόπης. 

 

xronos.gr 
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis