Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:09 | 26/03/2018
Βαρύ πλήγμα στην αξιοπιστία του Facebook επέφερε το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων συνδρομητών του για λόγους πολιτικής προπαγάνδας (υπέρ του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ). Αυτό δείχνουν δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στις ΗΠΑ και στη Γερμανία την ώρα που η εταιρεία εξέφραζε τη συγγνώμη της στους πελάτες της με καταχωρήσεις της σε αμερικανικές και βρετανικές εφημερίδες.

Σύμφωνα με έρευνα των Reuters/Ipsos που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εμπιστεύονται το Facebook και θεωρούν ότι το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τηρεί τους νόμους περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Την ίδια ημέρα στη Γερμανία η εφημερίδα «Bild am Sonntag» - είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία Κυριακάτικη εφημερίδα της χώρας - αποκάλυψε ότι το 60% των Γερμανών φοβούνται ότι όχι μόνο το Facebook αλλά το σύνολο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη Δημοκρατία.
[custom:google-ads]

«Είμαστε υπεύθυνοι»

Πάντως ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ με πληρωμένες καταχωρήσεις της εταιρείας στον βρετανικό «Observer» και στις αμερικανικές «New York Times», «Washington Post» και «Wall Street Journal» ζήτησε και πάλι συγγνώμη για ό,τι έχει συμβεί και υποσχόταν προστασία των προσωπικών δεδομένων των... 2 δισεκατομμυρίων και πλέον χρηστών του μέσου.

«Έχουμε την ευθύνη της προστασίας των προσωπικών πληροφοριών που αναρτάτε. Αν δεν μπορούμε να σας προστατεύσουμε δεν είμαστε άξιοι να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας», σημειώνεται στην καταχώρηση.

Εν τω μεταξύ, μαζί με την εμπιστοσύνη του κόσμου καταρρέει και η μετοχή του Facebook. Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η μετοχή της εταιρείας του Ζούκερμπεργκ έχανε άλλο ένα 4% της αξίας της. Την περασμένη εβδομάδα οι απώλειες για την χρηματιστηριακή αξία του Facebook είχαν ξεπεράσει τα 50 δισ. δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα στο tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis