Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:31 | 02/12/2014

 

''Αλλαγή στόχου'' επιχειρεί να εμφανίσει ο Τουρκικός τύπος όσον αφορά την ένταση που επικράτησε τα ξημερώματα της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ομάδα αγνώστων κουκουλοφόρων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, μπροστά στο τουρκικό προξενείο. Έτσι με σειρά δημοσιευμάτων - ''στηριζόμενα'' κυρίως σε τηλεγράφημα του τουρκικού κρατικού πρακτορείου τύπου ''Ανατολή'', εστιάζουν στους τίτλους τους ότι η επίθεση έγινε στο Τουρκικό Προξενείο (TURKISH CONSULATE GENERAL IN THESSALONIKI ATTACKED BY MOLOTOV COKTAILS, είναι ο τίτλος του ''Ανατολή'').

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό συνέβη στις 2 το πρωί, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Δημητρίου Γούναρη, μπροστά στο τουρκικό πρακτορείο.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν χημικά και βόμβες κρότου-λάμψης για να απομακρύνουν την ομάδα αγνώστων, που κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Από τη ρίψη των μολότοφ προκλήθηκαν ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα. Στο ένα αυτοκίνητο εκδηλώθηκε φωτιά, η οποία κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική.

Η διαστρέβλωση

Έρχονται λοιπόν οι Τουρκοι - για να φτιάξουν κλίμα πάνω στην δράση κάποιων ανεγκέφαλων έτσι κι αλλιώς- και Τουρκοι ...εστιάζουν την επίθεση δήθεν και αποκλειστικά στο Τουρκικό Προξενείο (Aksam, Bugun, Haberturk, Milliyet, Sabah, Sozcu, Star, Takvim, Yeni Safak και η περιφερειακή Yurt, και χθες η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα Daily Sabah) .

Ιδού και άλλοι σχετικοί τίτλοι της Δευτέρας:

Η Milliyet, έχει τίτλο: «Μολότοφ στο τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη»,
Η Sozcu : «Έριξαν μολότοφ στο κτήριό μας στη Θεσσαλονίκη και διέφυγαν».
Η Takvim : «Επίθεση με μολότοφ στο Γενικό Προξενείο της Τουρκίας».
Η Yeni Safak : «Οι ρατσιστές αυτό το κάνουν πάντοτε» και υπέρτιτλο «Άσχημη επίθεση στη Θεσσαλονίκη».
Η Star:«Επίθεση στο Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη»,
Η Sabah, η Haberturk, η Bugunκαι η Aksam έχουν τίτλο: «Επίθεση με μολότοφ στο τουρκικό Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη».
Και η Yurt «Επικίνδυνη επίθεση στη Θεσσαλονίκη».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

http://www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis