Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:18 | 21/05/2015
Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 24χρονου, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικου κοριτσιού.

Προηγήθηκε καταγγελία από τη μητέρα 11χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος προσέγγισε την κόρη της, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Μετά από διαδικτυακή συνομιλία που είχαν (chat), την προέτρεψε να του αποστείλει φωτογραφίες της, χρησιμοποιώντας λέξεις και εκφράσεις που προσέβαλλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου.

Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος, για τον οποίο προέκυψε ότι αποκτούσε πρόσβαση σε κλειδωμένες συνδέσεις Διαδικτύου ανυποψίαστων πολιτών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προγράμματα.

Σε έρευνα το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι του στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας μέσω των οποίων συνδεόταν στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν αποκλειστικός χρήστης των επίμαχων προφίλ.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
  
Ο 24χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
 
http://www.tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis