Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:02 | 17/07/2017

Την πρόθεσή της να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο κάθε ευεργετική διάταξη νόμων που της δίνει τη δυνατότητα να μπαινοβγαίνει στη φυλακή ή ακόμα και να αποφυλακιστεί έχει δείξει η πλειονότητα των προσώπων τα οποία έχουν κατηγορηθεί ή εμπλακεί στην υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και άτομα με έντονη δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στην κυριακάτικη «Ελευθερία του Τύπου», ενώ «πολεμούσαν» και καταδίκαζαν οτιδήποτε σχετίζεται με τη Δικαιοσύνη και το νομικό σύστημα -όσο ήταν στην παρανομία και στο αντάρτικο πόλης-, εκμεταλλεύονται τώρα και το παραμικρό «παράθυρο» και τις ευεργετικές διατάξεις επί υπουργίας Νίκου Παρασκευόπουλου, ώστε να βγουν από το κελί. Και αυτό παρότι κανένας τους δεν έχει «αποκηρύξει» την τρομοκρατία, ενώ ακόμα και για τις ληστείες που έχουν διαπράξει ή τον βαρύ οπλισμό τον οποίο κατείχαν ποτέ δεν παραδέχτηκαν τις κινήσεις τους ως λανθασμένες επιλογές.

Το γεγονός ότι άτομα που βρίσκονται τώρα στις φύλακες με αυτό το παρελθόν θα μπορούν να είναι έξω προκαλεί συναγερμό στις αρχές ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό το ότι 10 άτομα είναι φοιτητές και μπορούν να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να παρακολουθούν μαθήματα και, άρα, να φεύγουν από τη φυλακή και να πηγαίνουν στα πανεπιστήμια. Επίσης, τρία άτομα έχουν βάλει το «βραχιολάκι» και είναι ήδη εκτός φυλακής, ενώ τέσσερα έκαναν χρήση ευεργετικών διατάξεων που με τα 3/5 της ποινής και τις σχετικές συγχωνεύσεις είναι πια ελεύθερα!

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων», πρωτεργάτης του σχεδίου «Γοργοπόταμος» για μαζική… έξοδο από τις Φύλακες Κορυδαλλού, πήρε μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πληροφορίες της «Κυριακάτικης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» αναφέρουν ότι έχει συγκεντρώσει περίπου 11.000 μόρια και πιθανότατα περνάει σε κάποιο ΤΕΙ! Μάλιστα, έγραψε πολύ καλά στην Εκθεση (σχεδόν 18!), αλλά τα Μαθηματικά αποδείχτηκαν παγίδα για τον 38χρόνο (όπως για τους περισσότερους υποψηφίους).

Οι αντιεξουσιαστές, όχι μόνο ως φοιτητές θα παίρνουν άδειες κανονικά, αλλά θα παραμείνουν και όλοι μαζί, συγκεντρωμένοι, στον Κορυδαλλό. Εξάλλου, έγιναν προσπάθειες για να πετύχουν κάποιοι αυτόν τον σκοπό.

Ηδη, 25χρονη, μέλος των «Πυρήνων», που είχε οργανώσει μαζί με τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης αλλά και τον Χριστόδουλο Ξηρό την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης, έχει πάρει μετεγγραφή από πανεπιστήμιο της Κομοτηνής στην Αθήνα. Και, φυσικά, όλοι οι εγγεγραμμένοι σε σχολές ΑΕΙ ή ΤΕΙ έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σε αυτόν τον κατάλογο θα πρέπει να προστεθεί και η περίπτωση γνωστού αντιεξουσιαστή με εμπλοκή στη σοβαρή υπόθεση εντοπισμού αυτοκινήτου με βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ και 1.500 σφαίρες) σε πάρκινγκ στα Εξάρχεια, ο οποίος, ενώ βρισκόταν σε φυλακές της περιφέρειας, έπειτα από απεργία πείνας κατάφερε να φοιτά στο ΙΕΚ Κορυδαλλού.

Συνεργός του Μαζιώτη στη δεύτερη φάση του «Επαναστατικού Αγώνα», με το χτύπημα στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και με συμμέτοχη σε ληστείες (είχε συλληφθεί πριν από περίπου τρία χρόνια), ήδη έχει ξεκινήσει να παίρνει κανονικά άδειες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε όλο αυτό το σύμπλεγμα νόμων και διατάξεων, που αποδείχτηκαν «χρυσός» στα χεριά κάποιων, θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και το γεγονός της αποφυλάκισης, πριν από λίγες ημέρες, κατηγορουμένων για τις ληστείες στο Βελβεντό, καθώς απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Αφού εξέτισαν τον προβλεπόμενο χρόνο κράτησής τους, είναι ελεύθεροι. Ετοιμος να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης για τους ίδιους λόγους είναι και ο πρωταγωνιστής στην «υπόθεση του Αγρινίου», που για τις Αρχές αποτελούσε πάντα παρακλάδι της «Συνωμοσίας», το οποίο στην πορεία ήρθε σε σύγκρουση με την ηγετική ομάδα.
Πηγές ασφάλειας τονίζουν ότι οι «Πυρήνες» παραμένουν ενεργή οργάνωση, παρά το γεγονός ότι μέλη τους είναι έγκλειστα. Και θυμίζουν, μάλιστα, την αποστολή στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών αλλά και τη βόμβα που τοποθέτησαν στο σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, αναλαμβάνοντας με προκήρυξη την ευθύνη.

Πηγή:  www.parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis