Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:34 | 13/03/2017

Στις δηλώσεις του αναφορικά με την απαγόρευση, από τις ολλανδικές αρχές, συγκεντρώσεων εν όψει του τουρκικού δημοψηφίσματος για τις αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, με τη συμμετοχή Τούρκων υπουργών, ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε: «Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών, αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να «δηλητηριάζει» τις σχέσεις μεταξύ των κρατών.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ζητηθεί να γίνουν τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις και στην Ελλάδα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη».

Και προσέθεσε, ανοίγοντας «παράθυρο» για συγκεντρώσεις και στη χώρα μας, εν όψει του τουρκικού δημοψηφίσματος: «Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση, που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας».
 

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis