Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία

"Στόχος μετά το Πάσχα να επανέλθουμε σε μία σταδιακή κανονικότητα"
Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία

«Ο στόχος μετά το Πάσχα είναι να επανέλθουμε σε μία σταδιακή κανονικότητα», διαμήνυσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση από τους ειδικούς να μην ανοίξουν τα σχολεία.

«Ακούμε τους ειδικούς, τους λοιμωξιολόγους που είναι αισιόδοξοι αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Οι ημέρες που διανύουμε τώρα είναι οι πιο κρίσιμες και θα κρίνουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει αποδίδουν καρπούς. Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά» πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας και συνέχισε: «Δεν έχω καμία τέτοια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία. Δεν έχω κανένα τέτοιο στοιχείο. Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πορεύεται με πρώτο γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Θα περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών».

Για της Πανελλαδικές Εξετάσεις, η κα Κεραμέως είπε πως στόχος είναι να γίνουν τον Ιούνιο και εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι στα ΑΕΙ το 96% των μαθημάτων γίνεται εξ αποστάσεως.

Παράλληλα τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια. «Θέλω να πιστεύω ότι μετά τις διακοπές του Πάσχα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάποια βήματα για σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Πηγή: eleftherostypos.gr