Κινέτα: Το «ευχαριστώ» ενός πατέρα σε Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ για τη διάσωση της οικογένειάς του

ΠΩΣ ΣΩΘΗΚΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ 5ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ
Κινέτα: Το «ευχαριστώ» ενός πατέρα σε Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ για τη διάσωση της οικογένειάς του

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές τόσο των Πυροσβεστών που βρέθηκαν στην Κινέτα για να βοηθήσουν τον κόσμο που βρισκόταν στο έλεος του «Γηρυόνη», όσο και του πατέρα, του κ. Κώστα, ο οποίος έζησε τον εφιάλτη μαζί με την μικρή κόρη του και τη γυναίκα του.

«Υπήρχε ένα περιστατικό με ένα παιδάκι. Τη στιγμή εκείνη που ζητήθηκε η βοήθεια ήταν στο πικ των φαινομένων και παρουσίαζε πολλά προβλήματα η επιχείρηση και η προσέγγιση του περιστατικού, γι αυτό και άμεσα είχε ειδοποιηθεί και είχε καταφθάσει στο σημείο και ομάδα της ΕΜΑΚ με ειδικό όχημα, γιατί ήταν αδύνατη η διέλευση», δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Μεγάρων στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα, για να συνεχίσει ένας πυροσβέστης που βρισκόταν στην επιχείρηση:

«Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ακριβώς που είναι ο δρόμος, που αρχίζουν οι μάντρες. Τα νερά ήταν ορμητικά, οπότε με τη βοήθεια του οχήματος και του οδηγού του, καταφέραμε να προσεγγίσουμε. Το νερό ήταν κοντά στο 1.50 μέτρο, δεν μπορούσαν να ανοίξουν τα παράθυρα κι εμείς αναγκαστήκαμε να κόψουμε τα σίδερα. Ο άνθρωπος αυτός από ότι κατάλαβα, στην προσπάθειά του να σώσει την οικογένειά του, προσπάθησε να βγάλει τα κάγκελα, τραυματίστηκε, όμως κράτησε την ψυχραιμία του, ήταν συνεργάσιμος και η σύζυγός του και η μικρή τους».

Ο κ. Κώστας ο πατέρας – ήρωας, όπως των χαρακτήρισαν οι πυροσβέστες, θέλησε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που έσωσαν την  οικογένειά του και τον ίδιο:

«Θέλω να τους ευχαριστήσω, ότι και να πω είναι λίγο. Είμαστε στο νοσοκομείο ακόμα, είμαστε καλά και πιστεύω θα βγούμε σύντομα. Αφού είχα ασφαλίσει την οικογένειά μου, σκαρφάλωσα στα ντουλάπια και κάθισα πάνω, αλλά είχα πάθει υποθερμία. Όταν άκουσα ότι έρχεται βοήθεια πήρα τα πάνω μου. Το παιδί το έβαλα πάνω στα ντουλάπια της κουζίνας. Σε ένα σημείο όταν ένιωσα ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο ζήτησα συγγνώμη στη γυναίκα μου, της είπα να κρατήσει το παιδί ψηλά και ότι γίνει».

Πηγή: newpost.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κακοκαιρία Γηρυόνης: Αφήνει πίσω της 4 νεκρούς - Σάρωσε Ρόδο, Λήμνο τη νύχτα