Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:13 | 09/04/2017

Αξιωματικοί της αστυνομίας με γνώση και εμπειρία στη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών κάνουν ανατομία της επιχείρησης φιάσκο στο Π. Φάληρο, εστιάζοντας σε δύο παραμμέτρους.

Στα λάθη που έγιναν και στο γεγονός ότι κινδύνευσαν άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και όσοι παρέλασαν από το διαμέρισμα μέσα στη ντουλάπα του οποίου κρύβονταν (;) ο κακοποιός.

Μιλώντας στο bloko.gr τονίζουν ότι δεν κρατήθηκε κανένα πρωτόκολλο ενδεδειγμένων ενεργειών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ασφαλίζουν τον χώρο και δεν πραγματοποιούν σε καμία περίπτωση κατ' οίκον έρευνες, καθώς ειναι ευάλωτοι.

Σύμφωνα με το απόρρητο σχέδιο- μνημόνιο στο οποίο έχει αποδοθεί αρχαιοελληνική κωδική ονομασία με αναφορά στο 421 π.Χ. θα έπρεπε το κέντρο να ορίσει αξιωματικό σκηνής, ο οποίος θα ξεκινούσε διαχείριση συμβάντος υπό τις οδηγίες του κέντρου και με πρώτη σαφή εντολή την ασφάλιση του χώρου. Η δεύτερη ενδεδειγμένη κίνηση θα έπρεπε να ήταν η έλευση της ΕΚΑΜ ώστε να προχωρήσουν σε έλεγχο κι εκκένωση της πολυκατοικίας, ακόμη και στο δώμα ο ένοικος του οποίου και γιος του θύματος της ληστείας φέρεται πως αρνήθηκε να δώσει πρόσβαση ελέγχου στους αστυνομικούς.

Όταν έχεις ένα νεκρό, δύο συλλήψεις κι έναν αναζητούμενο είναι μονόδρομος οι ενεργειες αυτές όπως υποστηρίζεται. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, της ασφάλειας και της ΔΕΕ που πήραν μάλιστα αποτυπώματα από τη ντουλάπα, εκτέθηκαν σε αδικαιολόγητο κίνδυνο όπως αποφαίνονται οι ίδιοι αξιωματικοί.

Εξίσου ακατανόητη θεωρείται -για να καταδειχτεί το αλαλούμ και το μπάχαλο που επικράτησε- το γεγονός πως σήκωσαν ελικόπτερο. Ελικόπτερο απαιτείται μόνο σε περίπτωση καταδίωξης και σε κάποιες άλλες ιδιαίτερες περιπτώσεις. Όχι όμως όταν αναζητάς κάποιον άγνωστο που το πιθανότερο είναι να έχει απαλλαχτεί από κάποια ρούχα για λόγους μη αναγνώρισης  και κινείται απόλυτα φυσιολογικά στον δρόμο για να μην υποκινεί υποψίες.  

bloko.gr 

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis