Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:59 | 08/01/2018

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν, έπειτα από καταδίωξη και συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή έτερων αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, δύο άτομα που ενέχονται σε παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Πρόκειται για δύο (2) αλλοδαπούς ηλικίας 29 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για τα αδικήματα της «Μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, «Διευκόλυνσης εισόδου στη Χώρα», «Παράνομης εισόδου στη Χώρα».

[custom:google-ads]

Ειδικότερα, πρωινές ώρες σήμερα (08-01-2018), στην Εγνατία Οδό (ύψος Δερβενίου), αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το όχημα στην περιοχή της Σταυρούπολης εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε κολώνες φωτισμού και ακινητοποιήθηκε. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά οκτώ (8) αλλοδαπών που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, ενώ συνελήφθησαν οι δύο (2) διακινητές που επέβαιναν ως οδηγός και συνοδηγός.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από σημείο της Ελληνοτουρκικής μεθορίου, ενώ συγγενικά τους πρόσωπα θα κατέβαλαν χρηματικό ποσό μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο μεταφοράς, καθώς και κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό από την κατοχή του 29χρονου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis