Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:39 | 26/12/2016
Δύο διαρρήκτες συνελήφθησαν έπειτα από κινηματογραφική καταδίωξη της αστυνομίας σήμερα τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.
 
Το σήμα για την καταδίωξη των δύο δραστών, ηλικίας 38 και 37 ετών, δόθηκε στο κέντρο της άμεσης δράσης μετά από διάρρηξη εμπορικού καταστήματος στην περιοχή της Καλαμαριάς. 
 
Όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες έκαναν σήμα για να σταματήσει στον έλεγχο. 
 
Ο οδηγός όμως ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το αυτοκίνητο των διαρρηκτών προσέκρουσε σε δύο άλλα Ι.Χ. καθώς και όχημα της ΕΛ.ΑΣ.  χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.  
 
Στην περιοχή των Αμπελοκήπων το αυτοκίνητο των δραστών προσέκρουσε κολωνάκι και οι δύο δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν τρέχοντας αλλά οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη σύλληψη ο 38χρονος αντιστάθηκε σθεναρά, ενώ όπως διαπιστώθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε κλαπεί από την περιοχή της Μενεμένης. Στην κατοχή τους  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία τηλεόραση, ένα συρτάρι ταμειακής μηχανής, είδη ένδυσης και υπόδυσης και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, που σύνολό τους, προέρχονταν από την κλοπή του παραπάνω καταστήματος, καθώς επίσης, διαρρηκτικά εργαλεία και ένα μπουφάν, με διακριτικά της αστυνομίας. 
 
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της αντίστασης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, φθοράς, απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, της   αντιποίησης της στολής και παράβασης του Κ.Ο.Κ..
 
Πηγή: Dailythess.gr 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis