Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:38 | 04/07/2015

Κινηματογραφικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σε έναν επαρχιακό δρόμο της Κομοτηνής, όταν τρεις ληστές «γάζωσαν» με σφαίρες το φορτηγό μιας εταιρείας για να αρπάξουν τις εισπράξεις. Όμως, ο οδηγός αντέδρασε ψύχραιμα και κατάφερε να ξεφύγει από την ενέδρα!

Αρχικά, ένας από τους δράστες που φορούσε μηχανής επιχείρησε να ακινητοποιήσει το φορτηγό με την απειλή όπλου και, όταν ο οδηγός του δεν υπάκουσε, πυροβόλησε εν ψυχρώ. Η σφαίρα χτύπησε το μεταλλικό μέρος της πόρτας του συνοδηγού, ενώ την ίδια στιγμή ο συνεργός του ληστή προσπάθησε να κλείσει το δρόμο τοποθετώντας ένα κλεμμένο από την Κομοτηνή μοτοποδήλατο κάθετα στο οδόστρωμα! Όμως, και πάλι ο οδηγός αντέδρασε σωστά σπάζοντας το μπλόκο και καταφέρνοντας να διαφύγει.

Οι επίδοξοι ληστές τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, αλλά λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ιάσμου και της Τροχαίας Κομοτηνής κατάφεραν να εντοπίσουν έναν 24χρονο σε αγροτική περιοχή κοντά στο σημείο της ληστείας και να τον συλλάβουν. Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι την ληστεία είχε οργανώσει ένας 27χρονος που εργαζόταν στο παρελθόν στην εταιρεία και έδωσε στους άλλους δύο πληροφορίες για το δρομολόγιο της μεταφοράς χρημάτων, ενώ φυγάδευσε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του τον άγνωστο μέχρι στιγμής δεύτερο ληστή. 

Στο σπίτι του 24χρονου, βρέθηκαν 77 φυσίγγια των 9 mm, μια κυνηγετική καραμπίνα, δυο κράνη μηχανής, μια κουκούλα full-face, ένα σετ καθαρισμού πυροβόλου όπλου, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και ένα μοτοποδήλατο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας, ενώ ο 24χρονος κατηγορείται και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και κλοπή δικύκλου. Ο άγνωστος συνεργός τους, που αναζητείται από την Ασφάλεια Κομοτηνής, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή δικύκλου, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

http://www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis