Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:16 | 07/10/2021

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προσκάλεσε ένα τηλεφώνημα στο 100 που ανέφερε ότι μια ομάδα ατόμων θέλει να μπει στο κτίριο που στεγάζεται η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Πέμπτης. Άμεσα, ισχυρή αστυνομική δύναμη κατευθύνθηκε προς το σημείο και απέκλεισε την είσοδο της Tv100.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα άτομα που προσπάθησαν να μπούνε στο κτίριο είναι μέλη του ΠΑΜΕ.

Σκοπός τους ήταν να κρεμάσουν ένα πανό στην πρόσοψη του κτιρίου του ΚΘΒΕ για να προπαγανδίσουν την απογευματινή αντιφασιστική συναυλία.

 

Λίγη ώρα αργότερα το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Καταγγέλλουμε την Αστυνομική Αρχή της πόλης μας που εμπόδισε ομάδα εκλεγμένων εργαζομένων και φοιτητών να κρεμάσουν πανό με αντιφασιστικό περιεχόμενο στην πρόσοψη του ΚΘΒΕ. Οι συνάδελφοι ζήτησαν να ανέβουν στην ταράτσα του ΚΘΒΕ από τον διάδρομο της TV100, προκειμένου να αναρτήσουν πανό στην πρόσοψη του Θεάτρου (σημείο ορατό από πολύ κόσμο) που θα ενημέρωνε για την απογευματινή μεγάλη αντιφασιστική συναυλία, στις 7 μμ, στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία ανταποκρίθηκε με αξιοζήλευτη ταχύτητα, αποκλείοντας την πρόσβαση στο κτίριο. Αντίστοιχη επιχειρησιακή ετοιμότητα δεν φάνηκε να διαθέτει όλες τις προηγούμενες μέρες που απέτυχε να περιορίσει, να συλλάβει, να καταστείλει το φασιστικό μπουλούκι που εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν ανενόχλητο σε σχολεία, πλατείες, γειτονιές…
Τους καταγγέλλουμε στον λαό της πόλης και τους διαβεβαιώνουμε ότι τέτοια εμπόδια δεν πρόκειται να μας πτοήσουν – τους φασίστες που ξανασήκωσαν κεφάλι θα τους στείλουμε πίσω στις τρύπες τους!”

Τέλος, καλούν σε συγκέντρωση στις 7 σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Πηγή: thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis