Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 12/05/2017

Σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και Άρτας συνελήφθησαν επτά Έλληνες, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 19 έως 34 ετών, οι οποίοι ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, κλοπών και διαρρήξεων σε περιοχές των Νομών Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί υπόθεση ληστείας, εννέα υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια και καταστήματα, υπόθεση κλοπής και εμπρησμού αυτοκινήτου, καθώς και υπόθεση απόπειρας εκβίασης.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών ως προϊόντα κλοπών, όπλα, οχήματα, καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν συνολικά επτά Έλληνες, ηλικίας 23, 21, 19, 34, 19, 23 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, απόπειρα εκβίασης, εμπρησμό, πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλων.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική ομάδα ήταν δομημένη με τη μορφή οργάνωσης «οικογενειακού σχήματος» και τα μέλη της, έχοντας διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, όπως φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, εξασφάλιση οχήματος προσέγγισης - διαφυγής των υποψήφιων «στόχων», οργάνωση προπαρασκευαστικών ενεργειών, άμεση μεταπώληση κλοπιμαίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis