Κι όμως, ο Ζουγανέλης έκανε φυλακή!

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΖΗΣΕ ΕΚΕΙ
Κι όμως, ο Ζουγανέλης έκανε φυλακή!

Ήταν μόλις 18 ετών όταν του πέρασαν τις χειροπέδες. Ο Γιάννης Ζουγανέλης μιλάει για την εμπειρία του και το μάθημα που πήρε για τον φασισμό και τη χούντα.

Η εμπειρία του στη φυλακή την περίοδο της δικτατορίας,  τα συναισθήματα του, την αντίδραση της οικογένειάς του και το  μάθημα που πήρε συμβιώνοντας με το περιθώριο, τους εγκληματίες και τους ληστές, μίλησε ο Γιάννης Ζουγανέλης στο Thema People.

«Πέρασα πολύ δύσκολα. Αυτή η ιστορία με έχει στοιχειώσει ως έναν βαθμό γιατί στερήθηκα την ελευθερία μου, καταπιέστηκα πάρα πολύ και σε πολλά επίπεδα. Δεν θα μου φύγει ποτέ από το μυαλό η εικόνα της μητέρας και του πατέρα μου να κλαίνε βλέποντάς με με τις χειροπέδες στα χέρια. Στη φυλακή είδα τι σημαίνει να συμβιώνεις μαζί με το περιθώριο, τους εγκληματίες και τους ληστές – και μάλιστα σε μια τόσο τρυφερή ηλικία. Από την άλλη πλευρά, έμαθα καλά τι σημαίνει φασισμός, χούντα και πόσοι από τους Έλληνες αγωνίστηκαν πραγματικά για την ελευθερία μας», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός και τραγουδοποιός.

 

Μέσα από όσα έζησε, όμως, πιστεύει ότι υπήρξαν πράγματα που του πρόσφεραν μία άλλη οπτική για τη ζωή του: «Με έκανε καλύτερο ως άνθρωπο. Πιστεύω ότι όταν κάποιος μπαίνει στη διαδικασία του αγώνα για να υπερασπιστεί την πατρίδα, την ελευθερία και όχι κάποια προσωπικά του συμφέροντα, μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει».

thetoc.gr