Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:59 | 24/10/2016

Το να σου κλέψουν τη μοτοσικλέτα ή το ποδήλατο είναι τραυματική εμπειρία, συμβαίνει συχνά στις μεγάλες πόλεις και δυστυχώς δεν μπορεί να προληφθεί αφού όλες οι κλειδαριές έχουν αδύνατα σημεία.

Μια ομάδα από το San Francisco είχε ζήσει αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία και υποστηρίζει ότι έχει τη λύση. Την ονομάζει Skunklock και έχει ήδη ξεπεράσει τα 20.000 δολάρια λαϊκής χρηματοδότησης στο indiegogo.com.

Το όνομα της συσκευής –από το skunk, το αμερικάνικο κουναβοειδές που σε ραντίζει με βρομερό έκκριμα από αδένα κάτω από την ουρά του– σου δίνει μια ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Με δυο λόγια, η Skunklock είναι μια κλειδαριά που αποτρέπει την κλοπή ποδηλάτου ή μοτοσικλέτας. Έχει τη μορφή ενός συνηθισμένου «πέταλου», αλλά το χτυπητό της χρώμα και η επιγραφή πάνω της την κάνει να ξεχωρίζει στα μάτια ενός επίδοξου κλέφτη.

Όταν ο κλέφτης αγνοήσει την προειδοποίηση και πάει να τη σπάσει η να την κόψει, η Skunklock απελευθερώνει μια πολύ δυνατή και δυσάρεστη οσμή. Οι κατασκευαστές της μάλιστα λένε ότι ο κλέφτης δεν σώζεται φορώντας αντιασφυξιογόνο μάσκα.

Λένε επιπλέον ότι όλα τα ρούχα του κακοποιού θα είναι μετά για πέταμα, αφού δεν ξεμυρίζουν με τίποτε και θα τον προδίδουν. Η κλειδαριά είναι βέβαια ασφαλής για όποιον τη χρησιμοποιεί και έχει το κλειδί, ενώ έχει δοκιμαστεί και λειτουργεί μετά από πολλά χρόνια σκληρής χρήσης.

Το καλύτερο είναι ότι η Skunklock δεν έχει ηλεκτρονικά. Έχει απλά ένα αέριο υπό πίεση που φέρνει ναυτία και εμετό σε όποιον επιχειρήσει να τη σπάσει.

Είναι όμως νόμιμο να κάνει κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι ναι, αφού οι κατασκευαστές της Skunklock έχουν ρωτήσει σχετικά τις Αρχές όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου που έχουν πρόβλημα με κλοπές δικύκλων.

Στο κάτω-κάτω, μόνο οι επίδοξοι κλέφτες επηρεάζονται, και η σωματική τους ακεραιότητα δεν κινδυνεύει. Όλοι αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα μάθουν για τη συσκευή από τα ΜΜΕ, οπότε θα προτιμήσουν να μην επιχειρήσουν να κλέψουν δίκυκλο που θα δουν ότι είναι ασφαλισμένο με τη συγκεκριμένη κλειδαριά.

Οι τιμές για τη Skunklock ξεκινούν από τα 99 δολάρια στις ΗΠΑ, μαζί με τα μεταφορικά, αλλά η πρώτη παρτίδα έχει ήδη εξαντληθεί.

Οι κατασκευαστές της συσκευής παραδέχονται ότι η Skunklock μπορεί να κοπεί σε περίπου ένα λεπτό, όπως κάθε κλειδαριά, αλλά ποιος θα μπορεί να αντέξει για ένα λεπτό τη φοβερή βρόμα που αναδίδει;

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis