Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 11/02/2019

Παρέμβαση αναφορικά με τα χρονίζοντα προβλήματα των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών, έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Σφακιανάκης.

Αναλυτικά στην παρέμβασή του αναφέρει τα εξής:

[custom:google-ads]

ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ!

Πέρασαν πέντε χρόνια και βαδίζουμε το 6ο έτος από την αποφοίτηση του τελευταίου Σχολείου Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος. Πέντε χρόνια στην πάροδο των οποίων υπήρξαν αρκετές αποχωρήσεις στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών Όλα αυτά τα έτη παρακολουθούμε, μια αμφιταλαντευόμενη κατάσταση, ένα κανονισμό λειτουργίας να μην έρχεται ενώ τον είχαν υποσχεθεί εδώ και τρία χρόνια, μια αλλαγή του νόμου να μην πραγματοποιείται  σχετικά με την αυτοτέλεια των κλιμάκων και εμείς ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Άραγε τι περιμένουμε τόσο καιρό;

Υπάρχει η βούληση από τους αρμόδιους  για την αλλαγή του κανονισμού και τη λειτουργία ΣΕΑΛΣ;

Με χαρά είδαμε στην πρώτη συνάντηση μας σαν ΠΟΕΠΛΣ με το νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη ένα ειλικρινή ενδιαφέρον στα αιτήματα που τέθηκαν κι ένα από αυτά ήταν η άμεση επίλυση του προβλήματος που αναφέρουμε, δηλαδή η διευθέτηση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών καθώς και τη νέα διαδικασία λειτουργίας (ΣΕΑΛΣ).

Το λιμενικό από το 2014 και έπειτα έχει κάνει προσλήψεις 200 στελεχών τα οποία είχαν ως προσόν κατάταξης αυτό της υπηρεσίας των ειδικών δυνάμεων στο στρατό και ακόμα σήμερα που μιλάμε δεν έχει εκπαιδευτεί κανένα στέλεχος από αυτά για να υπηρετήσει στα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών των Λιμενικών Αρχών. Ο μέσος όρος ηλικίας των στελεχών που υπηρετούν στα ΚΕΑ σήμερα  είναι 40ετων ίσως και παραπάνω. Εκτίμησή μας είναι ότι αυτό πρέπει το συντομότερο δυνατό να αλλάξει, να εκπαιδευτούν νέα στελέχη και να ενταχτούν στα ΚΕΑ.

Σήμερα υπάρχουν Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών τα οποία είναι υποστελεχωμένα κι όμως στελέχη αυτών των Κλιμακίων βρίσκονται σε αποστολές στο Ανατολικό Αιγαίο, στη Μυτιλήνη, στη Χίο, στη Σάμο, στην Κω στο φαρμακονήσι.  Καθ όλη τη διάρκεια του υφιστάμενου προβλήματος που λέγεται  μεταναστευτικό είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με τα Σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αναρωτιόμαστε γιατί τέτοια απαξίωση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα του Λ.Σ.  σε ένα θεσμό ο οποίος  έχει δώσει ακόμα και το αίμα στελεχών για το Λ.Σ. (Λ/Φ  ΜΑΡΙΟΣ ΖΑΠΑΤΗΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΑΤΣΑΚΗΣ)

 Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι αυτή η περιθωριοποίηση γίνεται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

Ζητάμε την άμεση λύση των προβλημάτων που προαναφέρθηκαν και ρεαλιστικά υπάρχουν στα ΚΕΑ τόσο για τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας όσο και την αναβάθμιση και την ενεργοποίηση ΣΕΑΛΣ!

Με εκτίμηση

Αυτός είναι ο Λιμενικός Γιώργος Σφακιανάκης

Ο Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis