Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 08/11/2020
Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας
 
Αύριο πρωινές ώρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας προκειμένου να υποβληθούν σε έλεγχο για την ανίχνευση της νόσου covid -19 αστυνομικοί, καθώς είναι καταγεγραμμένο ένα θετικό κρούσμα σε κεντρικό τμήμα της Διεύθυνσής μας. Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δυτ. Ελλάδας κο Μαρτζάκλη, αλλά και έγγραφα που αποστείλαμε στον ΕΟΔΥ ,το κλιμάκιο έρχεται για πρώτη φορά στις υπηρεσίες του Πύργου και τρίτη στην Διεύθυνση Ηλείας. Σκοπός μας είναι να συνεχιστούν οι έλεγχοι για την ανίχνευση της νόσου σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλα τα τμήματα της Ηλείας , καθώς οι Αστυνομικοί είναι άμεσος κρίκος αλυσίδας μετάδοσης της νόσου, αλλά και εργαζόμενοι οικογενειάρχες και ενεργά μέλη της κοινωνίας .
 
Ζητάμε την διαφύλαξη της υγείας του αστυνομικού προσωπικού μέσα από σειρά μέτρων προφύλαξής της , όπως την απολύμανση όλων των αστυνομικών κτηρίων και οχημάτων ,αλλά και τη συχνότερη διενέργεια τεστ στο προσωπικό και την αναγκαστική εξέταση όλων των κρατουμένων που θα διαμείνουν στα κρατητήρια της υπηρεσίας. Επίσης αναγκαία είναι η απόκτηση ειδικά διαμορφωμένου επιβατηγού οχήματος μεταφοράς κρατουμένων ,το οποίο θα διασφαλίζει την προστασία των αστυνομικών από την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.
 
Δυστυχώς με διαταγή του Αρχηγού μας αναστέλλονται όλες οι άδειες του αστυνομικού προσωπικού σε μια περίοδο που το ήδη ταλαιπωρημένο αστυνομικό προσωπικό δεν έχει καταφέρει να συνέλθει από την ένταση των μέτρων εφαρμογής του πρώτου κύματος της πανδημίας. Καθ όλη την διάρκεια αυτού το προσωπικό της αστυνομίας βρισκόταν σε συνεχή εφαρμογή διαφόρων μέτρων απαγόρευσης χωρίς να ξεκουραστεί αφού δεν κατάφερε να διανύσει τις κανονικές άδειες του έτους 2019 .
 
Διαμαρτυρόμαστε για αυτή την ενέργεια, καθώς υπάρχει επιτακτική ανάγκη για ξεκούραση του αστυνομικού προσωπικού το οποίο είναι καταπονημένο .
 
Επίσης ζητάμε από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει και τους αστυνομικούς στο έκτακτο επίδομα covid ,το οποίο δόθηκε κατά το πρώτο κύμα, εκτός από το Νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό (στο οποίο καλώς δόθηκε και να επαναληφτεί) και σε όλα τα μέλη της πολιτικής προστασίας που ανήκουν στο ίδιο υπουργείο με τους αστυνομικούς .
 
Οι αστυνομικοί είναι σκληρά εργαζόμενοι και δοκιμάζονται στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή γι’αυτό ζητάμε την αποζημίωση μας και την συμπερίληψή μας στο επίδομα επί κινδύνου, στο οποίο η ένωσή μας έχει πρωτοστατήσει με νομοτεχνική της πρόταση , καθώς και την συνέχιση των αδειών .
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο                                             Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΩΝΤΟΣ              ΤΣΟΥΜΠΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis