Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:32 | 19/10/2019

Σε κλιμάκωση των ενεργειών της έχει προχωρήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», ύστερα από μια περίοδο ήπιας δράσης. Χθες το μεσημέρι τέσσερα μέλη της ομάδας με καλυμμένα πρόσωπα έκαναν έφοδο στο γραφείο του υπουργού Υγείας, στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Κριεζώτου, στο Σύνταγμα. Πέταξαν κόκκινη μπογιά στην είσοδο και φέιγ βολάν στο εσωτερικό του γραφείου με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από τη δημόσια υγεία». Κατά τη διαφυγή τους, ο αστυνομικός φρουρός του υπουργού κατάφερε να ακινητοποιήσει τον έναν από τους δράστες, ο οποίος συνελήφθη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για 23χρονο που δεν έχει συλληφθεί ή προσαχθεί σε ενέργειες της αναρχικής ομάδας στο παρελθόν. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απρόκλητη φθορά και πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Λίγη ώρα μετά το συμβάν, ο κ. Κικίλιας έγραψε στον λογαριασμό του στο Τwitter: «Προς τους ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ ρουβίκωνες που εισέβαλαν με βία στο πολιτικό μου γραφείο και εκφόβισαν, απείλησαν και τραμπούκισαν τους εργαζόμενους: ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΙ. Στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον έναν από τους 4, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία». Την ενέργεια καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Ας αντιληφθούν ότι τα πράγματα άλλαξαν. Η βία δεν γίνεται ανεκτή και η ανομία θα παταχθεί», τόνισε μεταξύ άλλων.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας, λίγο μετά την ενέργειά τους, ανάρτησαν κείμενο ανάληψης ευθύνης στο Athens Indymedia. Σε αυτό αναφέρονται στις διοικητικές αλλαγές στο ΚΕΘΕΑ, στην περίπτωση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία κ.ά. «Κάθε φορά που θα απειλείτε ζωές, θα μας βρίσκετε μπροστά σας», γράφουν. Χθες, στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν 19 αντιεξουσιαστές μέλη του «Ρουβίκωνα» και της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για τις ακτιβιστικές ενέργειες στο προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη και στο εκδοτήριο των τουρκικών αερογραμμών (Turkish Airlines) στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Στην πρώτη περίπτωση οι αναρχικοί μπήκαν στο προξενείο παριστάνοντας τους τουρίστες (στον ίδιο χώρο βρίσκεται το Μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ) και αφού βγήκαν στο προαύλιο, ανήρτησαν πανό με σύνθημα υπέρ των Κούρδων στη βόρεια Συρία. Αντίστοιχη ήταν η ενέργειά τους μπροστά στα εκδοτήρια της Turkish Airlines.

Προσήχθησαν συνολικά 19 άτομα, 12 από το προξενείο και 7 από το αεροδρόμιο, εις βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης, διατάραξη φιλικών σχέσεων με σύμμαχο χώρα και απείθεια. Παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο την 30ή και 31η Νοεμβρίου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Πηγή:   kathimerini.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis