Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 04/09/2016
Ευρείας κλίμακας αστυνομικά μέτρα προβλέπονται για τα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, τα συλλαλητήρια και τις πορείες κατά της μνημονιακής πολιτικής , το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. 
 
Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πρόκειται να συμμετάσχουν στα μέτρα τροχαίας, τάξης και ασφάλειας. Επιπλέον, αναμένονται ενισχύσεις και προσωπικό από όμορους νομούς, με περίπου 120 τροχονόμους, και διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα.
 
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΓΑΔΘ, εξάλλου, προβλέπεται να στηθεί φραγμός με κλούβες στην πλατεία ΧΑΝΘ, για να μην πλησιάσουν διαδηλωτές στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα του Σαββάτου.
 
Η σταδιακή εφαρμογή των μέτρων ξεκινά από την Πέμπτη, με την αύξηση των περιπολιών, την τοποθέτηση ειδικών απαγορευτικών ταινιών της ΕΛΑΣ για την απομάκρυνση των οχημάτων γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και του ΑΠΘ. Από το πρωί της Παρασκευής θα γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας και το απόγευμα του Σαββάτου, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών, θα είναι αποκλεισμένο όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 
Φέτος προστίθεται και το προσφυγικό ζήτημα στην ατζέντα των διεκδικήσεων. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, στα συλλαλητήρια και στις πορείες αναμένεται να συμμετάσχουν πρόσφυγες- αλληλέγγυοι διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των συνόρων και τις ακατάλληλες δομές φιλοξενίας.
 
 
 
 
www.voria.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis