Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 19/02/2020

Κοινές ασκήσεις πραγματοποίησαν Έλληνες και Αμερικανοί πεζοναύτες, υπό το βλέμμα του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στο πεδίο βολής, στο Λιτόχωρο Πιερίας.

 

Πρόκειται για την κοινή εκπαιδευτική άσκηση μεταξύ της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και της 3rd Cab από τις ΗΠΑ.

Οι ελληνικές δυνάμεις, όπως αναφέρει το onalert.gr, συμμετείχαν στην άσκηση με ελικόπτερα Αpache, Huey, Chinnook αλλά και τμήμα πεζοναυτών της 32ης Ταξιαρχίας πεζοναυτών. Από τη πλευρά των αμερικανικών δυνάμεων υπήρξε συμμετοχή με ελικόπτερα Apache αλλά και με μεταγωγικά black hawk.

Η άσκηση περιελάμβανε τακτικό σενάριο των δύο ενόπλων δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα βολές από τα πανίσχυρα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι των δυο χωρών, καταρρίχηση με φαστ ρόουπ από Chinook, καταρρίχηση με ραπελ από ελληνικό Huey και αεροδιακομιδή τραυματία από Black Hawk ελικόπτερο των ΗΠΑ.

Ο Τζέφρι Πάιατ ήταν στην κοινή άσκηση Ελλάδας- ΗΠΑ στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης Ελλήνων κ Αμερικανών χειριστών, στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

«Οι κοινές δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών», είπε ο κ. Πάιατ, «ενισχύουν τη στενή συνεργασία τους και ενδυναμώνουν την παρουσία των ΗΠΑ στην Ευρώπη».

Πηγή:  thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis