Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 24/09/2019

Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα τα τελευταία χρόνια για τους συναδέλφους μας όσον αφορά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις, αφού οι θέσεις έβγαιναν με το σταγονόμετρο, φέτος το έφαγε και ο γάιδαρος….     

  ΜΗΔΕΝ λοιπόν οι θέσεις  για όλη την επικράτεια, πλην της Θεσσαλονίκης και φυσικά και για την Ήπειρο. Και βέβαια επαληθεύεται με το χειρότερο τρόπο το σενάριο που ήθελε την Πολιτική και την Φυσική ηγεσία να μην είναι διατεθειμένες να ενισχύσουν με αστυνομικό  προσωπικό όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας παρά μόνο αυτές της Αθήνας (με προσλήψεις Ειδικών Φρουρών) και της Θεσσαλονίκης (συμπληρωματικές μεταθέσεις).

Παρά λοιπόν τις συνεχείς παρεμβάσεις και επισημάνσεις των τεσσάρων Προεδρείων της Ηπείρου προς την Πολιτική και τη Φυσική ηγεσία, αυτές δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψιν από την πλειοψηφία του συμβουλίου των μεταθέσεων. Προφανώς για την ηγεσία, η γειτνίαση με την Αλβανία και το διασυνοριακό έγκλημα που συνεχώς εξελίσσεται και ανθεί, η διαχείριση των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους της μικρής και ήρεμης αυτής πόλης, η ιδιαίτερη γεωγραφική μορφολογία της Ηπείρου με τα πολλά και απομακρυσμένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας Ηπείρου χωριά, για τα οποία χρειάζεται και ανάλογος αριθμός αστυνομικών για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας, δεν αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικά όσο η ασφάλεια της Πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας. 

Επίσης η ηγεσία δεν έλαβε καθόλου υπόψιν της ούτε τους πολλούς συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, που υπομονετικά συλλέγουν τα μόριά τους, χρόνο με το χρόνο, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να μετατεθούν και αυτοί στον τόπο συμφερόντων τους. Γιατί, ας μην ξεχνάμε ότι η Πολιτεία ήταν πάλι αυτή που με τον Ν. 4249/2014, σε μια νύχτα, έκοψε 6.700 οργανικές θέσεις, ‘’εξαφανίζοντας’’ τα οργανικά κενά που υπήρχαν στη επαρχία, κάνοντας έτσι την ελπίδα για μετάθεση των συναδέλφων στον τόπο συμφερόντων τους να μοιάζει με ‘’όνειρο θερινής νυκτός’’. 

Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν οι ηγεσίες, και η Πολιτική και η Φυσική, ότι από αρχαιοτάτων χρόνων ‘‘τα πάντα ρει και ουδέν μένει’’ σε τούτο το κόσμο και ότι τα πρόσωπα και οι καταστάσεις συνεχώς αλλάζουν. Εμείς όμως το συνδικαλιστικό κίνημα, υποσχόμαστε στους συναδέλφους μας ότι θα παραμείνουμε σταθεροί στις απόψεις μας και θα δίνουμε κάθε μέρα, με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για ισονομία και αξιοκρατία μεταξύ των συναδέλφων μας.

 

Για τα Δ.Σ.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων

 

ΑΡΤΑΣ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΠΟΤΟΡΗΣ

Δημήτριος

ΝΑΚΟΣ

Βασίλειος

ΚΙΤΣΙΟΣ

Κωνσταντίνος

ΜΥΛΩΝΑΣ

Ευάγγελος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis