Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:58 | 29/01/2018

Εχτές Κυριακή βράδυ (28/1/2018) ήταν η συναυλία αφιέρωμα στην ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Τα μέτρα έληξαν με επιτυχία, η προσέλευση κόσμου όπως και η αποχώρηση έγινε χωρίς προβλήματα.

Οι συνάδελφοι όμως που ήταν διατεθειμένοι στα μέτρα τάξης και ασφάλειας διατάχθηκαν να έρθουν πολύ νωρίς, συγκεκριμένα 4 ώρες πριν την έναρξη.

Και αν αφορούσε τους συναδέλφους που είχαν αποστολή να ελέγξουν τον χώρο θα ήταν λογικό.

Δυστυχώς όμως άλλη μια φορά οι συνάδελφοι των αστυνομικών μέτρων στέκονταν έξω από τις εισόδους του κτιρίου, σε μια συναυλία, άνευ λόγω για πάνω από δύο ώρες.

Οι περισσότεροι επίσης ήταν με κομμένα ρεπό, γιατί ενώ είναι γνωστό εδώ και βδομάδες ότι θα γίνει η συναυλία την Κυριακή (28/1/2018) τα μέτρα ανακοινώθηκαν Παρασκευή απόγευμα, αφού είχαν ανακοινωθεί οι υπηρεσίες των περισσότερων.

Κάποιοι συνάδελφοι ενημερώθηκαν μέχρι και χθες Σάββατο πρωί, για το κομμένο ρεπό της Κυριακής, ενώ οι ευθύνες και οι καταστρατήγησεις της ισχύουσας εργασιακής νομοθεσίας των διοικούντων (π.δ. 394/2001) είναι πολύ σοβαρές.

Ως ΕΚΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας.

Τα αστυνομικά μέτρα πρέπει να εκδίδονται για τα γνωστά γεγονότα-εκδηλώσεις-συναθροισεις κλπ, πριν την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων υπηρεσιών και οι συνάδελφοι που συμμετέχουν δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται αναίτια και γα περισσότερες ώρες απ’ όσο αυτό είναι στην πράξη αναγκαίο.

Υ.Γ. Πέρα από την εκδήλωση αυτή συνάδελφοι μας σε όλη την πόλη φυλάνε υλικούς στόχους όλο το εικοσιτετράωρο μέσα στο κρύο χωρίς να έχουν προβλεφθεί μέτρα για τις ανάγκες τους.

Πόσο κοστίζει τελικά η φύλαξη ενός στόχου; Πόσες εργατοώρες, πόσους συναδέλφους που θα έπρεπε να ασκούν άλλα καθήκοντα;

ekathess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis