Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:35 | 06/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με χαρά πληροφορηθήκαμε μέσω του τύπου τη δημιουργία Ένωσης Στρατιωτικών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η ανακοίνωση ίδρυσης έγινε στη Λέρο, όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Ανέστης Τσουκαράκης. Είναι πολύ θετικό να ιδρύεται μία ακόμη Ένωση και μάλιστα σε μία περιοχή που υπηρετούν χιλιάδες συνάδελφοι. Φαίνεται πως μέρα με τη μέρα δυναμώνει ακόμα περισσότερο η φωνή των Στρατιωτικών και να ενισχύεται η συλλογική τους έκφραση.

Η αρχική μας όμως ικανοποίηση, δυστυχώς πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε απογοήτευση, έκπληξη αλλά και απορία, όταν μας έγινε γνωστό το ποιος διοργάνωσε την εκδήλωση στη Λέρο και ο ίδιος παρουσιάζεται ως υπεύθυνος για την εγγραφή και επίλυση αποριών των συναδέλφων που επιθυμούν να γίνουν μέλη της νεοσύστατης Ένωσης. Δεχτήκαμε δεκάδες καταγγελίες από συναδέλφους της περιοχής, πως ο εν λόγω ΕΠ.ΟΠ. Λχιας, τυγχάνει ενεργό κομματικό στέλεχος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» και μάλιστα φέρει τον τίτλο του «Προέδρου Συντονιστικής Λέρου» του κόμματος. Επίσης είναι γνωστή η παρουσία του στο επίσημο συνέδριο των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» όπου υπήρξε και ομιλητής. Τέλος η όλη του αυτή δραστηριότητα γίνεται απροκάλυπτα καθώς υπογράφει τοπικές ανακοινώσεις του κόμματος (υπάρχουν αναρτημένες σε ιστοσελίδες και στον τύπο), αλλά ακόμα και το προφίλ του στο Facebook είναι γεμάτο με φωτογραφίες και βίντεο, με την κομματική του δραστηριότητα.

Δεν θα θέλαμε να σταθούμε περισσότερο ούτε να σχολιάσουμε τη δραστηριότητα που συγκεκριμένου συναδέλφου. Δεν μπορούμε όμως να μην αναφερθούμε στην παρουσία, τη στήριξη αλλά και την προώθηση της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στη Λέρο, από τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ. Ο Ανέστης Τσουκαράκης εκτός του ότι παραβρέθηκε χωρίς να έχει ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, δείχνει να προωθεί στην νεοσύστατη Ένωση ένα γνωστό κομματικό στέλεχος συγκεκριμένου κόμματος. Δυστυχώς πολύ γρηγορότερα απ’ότι κι εμείς περιμέναμε, αποδεικνύεται ότι έχουν απόλυτη βάση οι καταγγελίες μας για προσπάθεια κομματικοποίηση των Ενώσεων και της ΠΟΕΣ. Καλούμε τις υπόλοιπες Ενώσεις αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, να σταθούν εμπόδιο στην προσπάθεια διάσπασης που επιχειρείται για μικροκομματικά και προσωπικά οφέλη. Ή Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπόσχεται ότι δίνει και θα συνεχίσει να δίνει, τον υπέρτατο αγώνα για ενότητα.

Με εκτίμηση το Διοικητικό Συμβούλιο
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis