Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 18/12/2014

Την παραπομπή έξι ατόμων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενων για «κομπίνα» εκατομμυρίων που στήθηκε στο γυναικείο μοναστήρι «Αναστάσεως του Χριστού - Εμμαούς» στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο αντεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Μητρουλιάς.

Ανάμεσα σ' αυτούς που προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη είναι δύο μοναχοί, μια μοναχή και τρεις λαϊκοί, μεταξύ αυτών κι ένας δικηγόρος. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της απάτης σε βάρος ΝΠΔΔ, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, οι κατηγορούμενοι ευθύνονται για 29 δανειακές συμβάσεις που ζημίωσαν την περιουσία του ησυχαστηρίου κατά 28 εκατ. ευρώ. Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται -επιπλέον- αναφορά σε ποσό ύψους 4,2 εκατ. ευρώ που δεν χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερση ιδρύματος απόρων και γερόντων, αλλά περιήλθε στην περιουσία τους.

Από την έρευνα του ΣΔΟΕ που προηγήθηκε προέκυψε ότι μέσω πληρεξούσιου που απέσπασαν, έλαβαν μεγάλα τραπεζικά δάνεια, προχωρώντας ταυτόχρονα σε δανειοδοτήσεις «πιστών» για την αγορά ακινήτων. Ακόμη, κατά το ίδιο πόρισμα, φέρονται ότι ίδρυσαν off shore εταιρεία σε χώρα της Αφρικής μέσω της οποίας διενεργούσαν ύποπτες συναλλαγές.

Στην ίδια πρόταση, ο εισαγγελέας «αθωώνει» την ηγουμένη του γυναικείου μοναστηρίου και μία ακόμη μοναχή, για τις οποίες προτείνει να μην παραπεμφθούν σε δίκη.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με βούλευμα που θα εκδώσει το επόμενο διάστημα θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι των εμπλεκόμενων σε δίκη.

Πηγή:enikos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis