Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 04/02/2022
Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών της δολοφονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, που στοίχησε τη ζωή στον 19χρονο φίλαθλο του Άρη Άλκη.
 
Οι αρχές ερευνούν κάθε στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή, όπως το όπλο της δολοφονίας και το υλικό από τις κάμερες, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει τώρα και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του δολοφόνου, μετά τη δολοφονία του Αλκη.
 
Οι αρχές έχουν στα χέρια τους υλικό από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων και αποκαλύπτονται με ποιους μίλησε ο 23χρονος μετά τη δολοφονία του Άλκη.
 
Σύμφωνα με το Open στα τηλεφωνήματα αυτά έχει μιλήσει με κάποια από τα 10 – 15 άτομα που πήραν μέρος στη δολοφονική επίθεση. 
 
Κρύφτηκε σε σύνδεσμο οπαδών μετά τη δολοφονία του Αλκη
 
Όπως προέκυψε χθες από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αμέσως μετά τη στυγερή εκτέλεση αποφάσισε να κρυφτεί σε σύνδεσμο οπαδών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 23χρονος, μετά τα φονικά χτυπήματα, πήγε στο σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού και κρύφτηκε εκεί, καθώς ήταν ένας εκ των υπευθύνων των γραφείων και διέθετε κλειδιά. Ωστόσο, αργότερα αποχώρησε από εκεί, προφανώς θεωρώντας πως θα ήταν από τα πρώτα σημεία που θα ερευνούσε η αστυνομία.
 
«Είχα πρόσβαση στον χώρο ναι. Ένας μεγάλος ήταν στον χώρο και τα πήρα εγώ τα κλειδιά. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι μπαίνανε στον χώρο. Με κάτι γνωστούς πηγαίναμε δεν ξέρω ποιος άλλος έχει τα κλειδιά. Δεν έχω ιδέα, ούτε μέλος ήμουν. Μία μέρα απλώς έτυχε και πήρα τα κλειδιά. Δεν έχω σχέση με τίποτα», φέρεται να υποστήριξε ο ίδιος αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr.
 
Πρώτη ποινή φυλάκισης στον 23χρονο για τα ευρήματα στον σύνδεσμο οπαδών
 
To Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τού επέβαλε ήδη μια πρώτη ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ.
 
Ο 23χρονος δικάστηκε χθες με την αυτόφωρη διαδικασία για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος, μετά το μοιραίο συμβάν. Στον συγκεκριμένο σύνδεσμο που φέρεται να ανήκει ο 23χρονος, μετά από έρευνα της ΕΛΑΣ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.), μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.
 
Το μαχαίρι «μίλησε» και προδίδει τους δράστες
 
Χθες αστυνομικές πηγές ανέφεραν ακόμη πως το κυρτό μαχαίρι που βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης είναι το όπλο του εγκλήματος και, σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια, βρήκαν αίμα του θύματος της δολοφονικής επίθεσης.
 
Βάσει των όσων μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha αυτό το μαχαίρι θα «δείξει» όλη τη συμμορία, γιατί πάνω του έχουν βρεθεί στοιχεία κι άλλων ατόμων, κάτι που σημαίνει ότι έχουν πιάσει κι άλλοι αυτό το φονικό εργαλείο και αυτή την ώρα γίνεται έλεγχος αποτυπωμάτων στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν κηλίδες αίματος του 19χρονου Άλκη Καμπανού και εκτιμάται ότι έσταξαν την ώρα που ο 23χρονος κάθισε στη θέση του οδηγού.
 
Προχθές εντοπίστηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού.
 
Το χρονικό της φονικής επίθεσης
 
Το περιβάλλον της παρέας του αδικοχαμένου Άλκη περιέγραψε στην ιστοσελίδα voria.gr με λεπτομέρεια τις συγκλονιστικές στιγμές που ακολούθησαν την επίθεση.
 
Η παρέα των πέντε ατόμων που δέχτηκε την τυφλή οπαδική επίθεση βρισκόταν το απόγευμα της Δευτέρας σε καφετέρια στην πλατεία της Χαριλάου, «Σταμάτη Καραμανλή», λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου λίγο αργότερα θα έπεφτε νεκρός ο Άλκης. Στη συνέχεια, ξεκίνησαν να κάνουν βόλτες στην ευρύτερη περιοχή, φτάνοντας τελικά στο σημείο όπου έγινε η δολοφονική επίθεση.
 
Δύο αμάξια σταμάτησαν μπροστά από τα παιδιά, τη στιγμή που περπατούσαν και βρίσκονταν επί της οδού Γαζή. Οι επιβαίνοντες τους ρώτησαν «τι ομάδα είναι». Τα παιδιά, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε τύχει ξανά στο παρελθόν να δεχθούν τέτοια ερώτηση από άτομα που «ψάχνονταν» για μία οπαδική αφορμή, απάντησαν πως είναι οπαδοί του Άρη, ενώ δεν φορούσαν διακριτικά που παρέπεμπαν στην ομάδα που υποστηρίζουν.
 
Τότε, τα άτομα που επέβαιναν στα αυτοκίνητα κατέβηκαν από αυτά και ξεκίνησαν να χτυπούν με μανία τους τρεις από τους πέντε της παρέας, καθώς οι δύο πρόλαβαν να διαφύγουν.
 
Το άτομο που έκοψε το νήμα της ζωής του Άλκη έφερε στο χέρι του το μαχαίρι τύπου καράμπιτ -το οποίο «πρόδωσε» τον δράστη- και τον μαχαίρωσε. Μαχαιριές δέχθηκαν και τα άλλα δύο παιδιά, ο Αγ. και ο Δ.
 
Μετά τη δολοφονική επίθεση, οι δράστες επιβιβάστηκαν ξανά στα οχήματα, που είχαν αφήσει στη μέση του δρόμου, στην Πλαστήρα. Κατά τη διαφυγή τους, άτομα που βρίσκονταν κοντά στο σημείο έσπευσαν να σταματήσουν τουλάχιστον το ένα όχημα, πετώντας πάνω του αντικείμενα, κάτι που επιβεβαιώνεται από το βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
 
«Άσε με εμένα μπαμπά, πήγαινε στον Άλκη»
 
Όσα ακολούθησαν μετά τη φυγή των δραστών είναι ανατριχιαστικά: ο Άλκης έχανε ακατάσχετα αίμα από τη μαχαιριά στον μηρό, ενώ ο ένας από τους φίλους του, ο Αγ., παρόλο που είχε δεχθεί επτά χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο, που ευτυχώς ήταν επιφανειακά, προσπαθούσε να δει εάν είναι στη ζωή ο αδικοχαμένος νέος.
 
Αμέσως στο σημείο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο voria.gr άτομα του στενού περιβάλλοντος της παρέας του Άλκη, έφτασε ο πατέρας του Αγ., ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό και πήγε πάνω από τον γιο του, ώστε να δει εάν είναι καλά.
 
Τότε ο Αγ., με όση δύναμη του είχε απομείνει, είπε στον πατέρα του να τον αφήσει και ότι ο φίλος του πεθαίνει. «Άσε με εμένα, μπαμπά, πήγαινε στον Άλκη, δεν μπόρεσα να τον σώσω»…
 
Στο σημείο έφτασαν αμέσως και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Τα τρία παιδιά διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου». Ο Άλκης δεν κατάφερε να αντέξει και κατέληξε, ενώ τα δύο άλλα παιδιά έφεραν τραύματα που όμως δεν ήταν επικίνδυνα για τη ζωή τους. Σήμερα πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.
 
Όπως επισημαίνει το στενό περιβάλλον των φίλων του Άλκη, ο Αγ., παρότι δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του, δεν θυμόταν την εξέλιξη των γεγονότων και σταδιακά τού έρχονται όλο και περισσότερες εικόνες από τη μοιραία νύχτα.
 
Έτσι, η μητέρα του Αγ., μη θέλοντας να αφήσει τα παιδιά να υποφέρουν αυτό το μαρτύριο μόνα τους -καθώς λόγω πανδημίας η πρόσβαση στα νοσοκομεία είναι περιορισμένη-, δεν αποκάλυψε ότι ο Άλκης σκοτώθηκε, αλλά ανέφερε ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, ώστε να ταραχθούν όσο λιγότερο γίνεται.
 
Προχθές τα δύο παιδιά έμαθαν την τραγική για τον Άλκη εξέλιξη από άτομο με θεσμικό ρόλο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η παρέα του 19χρονου το τελευταίο διάστημα αποτελείτο από εννέα άτομα. Πλέον, έμειναν οκτώ κολλητοί φίλοι.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis