Κοντονής: Εχθρική ενέργεια ξένο κράτος να απαγάγει πολίτες στην Ελλάδα

ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΟΥΚΙΑ ΦΑΕ, ΜΕΓΑΛΟ ΛΟΓΟ ΜΗΝ ΠΕΙΣ...
Κοντονής: Εχθρική ενέργεια ξένο κράτος να απαγάγει πολίτες στην Ελλάδα

"Απάντησα σημείο προς σημείο στον Τούρκο ομόλογό μου και την επιστολή του και έθεσα στην κατακλείδα της επιστολής μου το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία χωρίς να έχει συνταχθεί κατηγορητήριο" δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον realfm.

"Δεν διανοούμαι, δεν περνάει από το μυαλό μου ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, η οποία μόνο ως ακραία, επιθετική ενέργεια σε βάρος της χώρας μας θα μπορούσε να καταγραφεί. Διότι να επέμβει ένα ξένο κράτος και να απαγάγει ανθρώπους, πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας, αυτό το θεωρώ απαράδεκτο και όχι μόνο δεν δικαιολογείται, αλλά το θεωρώ ως μία εχθρική ενέργεια κατά της χώρας μας. Δεν πιστεύω ποτέ ότι το τουρκικό κράτος θα πράξει κατά αυτόν τον τρόπο για τους συγκεκριμένους Τούρκους πολίτες που βρίσκονται στη χώρα μας" ανέφερε.

"Η ελληνική δημοκρατία, το κράτος και η κυβέρνηση έχει κάνει τα απαραίτητα, ούτως ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για αυτούς τους ανθρώπους όσο βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια" συμπλήρωσε.

"Απάντησα σημείο προς σημείο στον Τούρκο ομόλογό μου και την επιστολή του και έθεσα στην κατακλείδα της επιστολής μου το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία χωρίς να έχει συνταχθεί κατηγορητήριο. Υπάρχει μια μεγάλη καθυστέρηση στο ζήτημα αυτό, ανεπίτρεπτη. Αδιανόητο για πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κρατούνται για τέτοιο χρονικό διάστημα, να έχουν ελεχθεί τα πάντα και επειδή δεν υπάρχει επιβαρυντικό στοιχείο, να κρατούνται χωρίς κατηγορητήριο" τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr