Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 26/01/2020

Στο αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομάδας αλεξιπτωτιστών αστυνομικών Λ.Ε.Κ.ΑΛ-Π.Ο.Ε.Δ.

Ρεπορτάζ: Kέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Η εκδήλωση συνδυάστηκε με την απονομή πτερύγων σε νέους αστυνομικούς αλεξιπτωτιστές και απονομή τιμητικών διακρίσεων σε παλαιότερους ενεργούς αλεξιπτωτιστές.

Την εκδήλωση την συντόνιζε ο Αστυφύλακας Παναγιώτης Τζάμαλης. Η εκδήλωση χωρίστηκε σε τρία μέρη. Στους χαιρετισμούς, στις απονομές των τιμητικών διακρίσεων και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν ο Ταξίαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών, Αντώνιος Σαραντίδης, ο Αστυνόμος Β’ Παναγιώτης Αβραμίδης, οι Αρχιφύλακες Αντώνιος Μαστροθανάσης (πρόεδρος λέσχης καταδρομών Πιερίας), Γεώργιος Κηρίδης, Παναγιώτης Τζάμαλης και οι Ειδικοί Φρουροί Δημήτριος Μυλωνάς και Δημήτριος Πίλτσης.

   

Διπλώματα και πτέρυγες αλεξιπτωτιστών έλαβαν και οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι Βερλέτης Ευάγγελος, Γεροβασιλείου Ευάγγελος και ο Μαρκόπουλος Πασχάλης.

Την βασιλόποτα την ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων έχει ως βάση της, την λέσχη Ελλήνων καταδρομέων από το 1985. Το 1986 μαζί με άλλες αδελφές λέσχες οργανώθηκαν και δημιούργησαν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων. Αποτελείται συνολικά από 29 σωματεία τα οποία δραστηριοποιούνται με εθελοντικό χαρακτήρα (ομάδες διάσωσης). Ο μεγαλύτερος και σημαντικός ρόλος της είναι η προσφορά στους πεσόντες καταδρομείς, οι οποίοι αποτελούν ουσιαστικά και το λόγο δημιουργίας των ειδικών δυνάμεων.

Σήμερα 20-25 αστυνομικοί συμμετέχουν στα σχολεία αλεξιπτωτιστών. Το 2019 πραγματοποιήθηκαν δύο σχολεία αλεξιπτωτιστών. Ένα για τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και ένα για τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο αποφοίτησαν συνολικά 10 αστυνομικοί μεταξύ των οποίων τρεις δόκιμοι υπαστυνόμοι. Η απαιτητική εκπαίδευση επιτεύχθη με απόλυτη επιτυχία καθώς δεν υπήρξε ούτε ένας τραυματισμός.

Η συνεργασία μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων και της Αστυνομίας αποτελεί προσπάθεια άξιας λόγου. Οι αλεξιπτωτιστές με τη δυναμική παρουσία όπου διακατέχονται δηλώνουν ετοιμότητα σε οποιαδήποτε στιγμή και αν τους ζητηθεί!

Το securitynews.gr σας εύχεται καλή χρονιά και καλές προσγειώσεις!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis