Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:22 | 18/09/2017

Ο αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Αγγλίας είπαν σε ένα 12χρονο κορίτσι ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη, αφού έστειλε φωτογραφία της σε παιδόφιλο ο οποίος την εξανάγκασε να προβεί σε αυτή την κίνηση.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Mirror, το κορίτσι δέχθηκε από έναν ανώνυμο χρήστη του Instagram «βομβαρδισμό» γραπτών μηνυμάτων για να λάβει μία φωτογραφία της χωρίς μπλούζα.

Αφού αρχικά αρνήθηκε, έστειλε μια εικόνα της μέσω του iPad πριν διακόψει τελείως τη συνομιλία της.

Ωστόσο, όταν η μητέρα της ανακάλυψε τα μηνύματα ήρθε σε επαφή με το Κέντρο Εκμετάλλευσης Παιδιού και Ηλεκτρονικής Προστασίας, το οποίο την παρέπεμψε να αναφέρει τα μηνύματα στην αστυνομία.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και σύμφωνα με τη Mirror, ένας αστυνομικός προειδοποίησε τότε την κοπέλα ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινική δίωξη για την αποστολή της εικόνας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αποστολή μηνυμάτων με φωτογραφίες παιδιών είναι ποινικό αδίκημα, ανεξάρτητα από την ηλικία του ατόμου.

Η μητέρα του θύματος ήταν συγκλονισμένη όταν το έμαθε, λέγοντας στην εφημερίδα:

«Είναι θύμα. Ήταν εξαναγκασμένη να τη στείλει. Υπάρχει ένας παιδεραστής εκεί έξω και μιλάμε για την ποινικοποίηση ενός μικρού κοριτσιού. Είμαι φοβισμένη, αναστατωμένη, ανησυχώντας για το τι πρόκειται να συμβεί και αναρωτιέμαι αν έκανα το σωστό που το κατήγγειλα.»

Το κορίτσι και η μητέρα της περιμένουν τώρα να μάθουν αν θα ασκηθούν κατηγορίες εναντίον της.

Η μητέρα είπε: «Το παιδί μου είναι θύμα, αλλά τώρα μπορεί να θεωρηθεί και εγκληματίας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο κανένας γονιός δεν θα πηγαίνει στην αστυνομία. Πόσοι άνθρωποι πραγματικά ήξεραν ότι υπάρχει αυτός ο νόμος;»

Η Εθνική Υπηρεσία Κατά του Εγκλήματος, δήλωσε ότι είναι απίθανο να επιβληθούν ποινές και ότι η αστυνομία πρέπει να ενθαρύνει τους γονείς να κάνουν καταγγελίες, ώστε να τιμωρούνται οι παιδόφιλοι.

Πηγή:  www.news.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis