Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:54 | 13/02/2020

Η αστυνομία του Mumbai (Ινδία), βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για να μειώσει την άσκοπη χρήση κόρνας από οδηγούς που περιμένουν στα φανάρια - ένα μετρητή ντεσιμπέλ που καθυστερεί να ανάψει το πράσινο όταν "ακούσει" κόρνες!

Μπορεί οι Έλληνες να είναι συνηθισμένοι στο άκουσμα της κόρνας - ειδικά στα πολυσύχναστα κέντρα των πόλεων - όμως η κατάσταση στο Mumbai φαίνεται πως έχει ξεφύγει! όπως περιγράφουν οι αστυνομικοί στο σχετικό βίντεο, εκεί οι οδηγοί χρησιμοποιούν την κόρνα ακόμα και όταν τα φανάρια είναι κόκκινα, παρόλο που αυτά εξοπλίζονται με οθόνη αντίστροφης μέτρησης.

Η ενοχλητική αυτή συνήθεια δημιουργεί πολύ σοβαρό πρόβλημα ηχορύπανσης σε μια πόλη με πληθυσμό 18,4 εκατομμυρίων, κάτι που προβληματίζει τις αρχές αλλά και τους πολίτες που ζουν καθημερινά υπό τον ήχο της κόρνας.

Η πειραματική τοποθέτηση μετρητών ντεσιμπέλ στα φανάρια μάλλον δούλεψε, καθώς μετά από επανειλημμένα κορναρίσματα και καθυστερήσεις, οι οδηγοί αντιλήφθηκαν πως ο γρηγορότερος τρόπος για να φτάσουν στον προορισμό τους ήταν να κάνουν ησυχία!

Δεν ξέρουμε πως σας φαίνεται η πρωτοβουλία των αστυνομικών, όμως από τα σχόλια στο Twitter φαίνεται πως ο περισσότερος κόσμος την θεώρησε επιτυχημένη. Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που αναρωτήθηκαν αν το σύστημα θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες μεγαλουπόλεις του κόσμου.

Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα το σύστημα αυτό να "τιμωρήσει" κάποιον που χρησιμοποιεί την κόρνα για πραγματική ανάγκη (όπως πχ για λόγους υγείας), όμως ακόμα και έτσι, η αλήθεια είναι πως έχει περισσότερες πιθανότητες να ακουστεί όταν οι υπόλοιποι δεν δημιουργούν ηχορύπανση.

Πηγή: drive.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ποιο είναι το οικονομικό όφελος - Πόσο κοστίζει η φόρτιση


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis