Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 07/02/2020

Ένα ζευγάρι Ταϊβανέζων ηλικίας 50 ετών, που βρέθηκε θετικό στον νέο κοροναϊό, φαίνεται ότι προσβλήθηκε στη διάρκεια πτήσης από το Χονγκ Κονγκ στην Ιταλία, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ταϊβάν.

Το ζευγάρι, που δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στην ηπειρωτική Κίνα, διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις 4 Φεβρουαρίου, τρεις ημέρες μετά την επιστροφή του από την Ιταλία. Οι δύο τους πέρασαν από το Χονγκ Κονγκ τόσο όταν πήγαιναν όσο και όταν επέστρεφαν από την Ιταλία.

[custom:google-ads]

«Αφού συμβουλευθήκαμε ειδικούς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το πιο πιθανό είναι η μόλυνση να έγινε στο αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την πτήση Χονγκ Κονγκ- Ευρώπη», δήλωσε χθες Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας της Ταϊβάν Τσνε Σινχ- τσουνγκ, συνιστώντας σε όλους όσοι βρίσκονται σε κλειστούς χώρους, όπως αεροπλάνα, να φορούν χειρουργικές μάσκες.

Η περίπτωση αυτή φέρνει στο προσκήνιο τον ρόλο των αεροπορικών μεταφορών στη διάδοση του ιού, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 600 ανθρώπων στην ηπειρωτική Κίνα.

Το Χονγκ Κονγκ έχει επιβεβαιώσει 24 κρούσματα του νέου κοροναϊού και έναν θάνατο, με τον αριθμό των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον ιό τοπικά να έχει αυξηθεί.

Στην Ταϊβάν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φτάνει τα 16, ανάμεσά τους και πέντε που ανακοινώθηκαν χθες, περιλαμβανομένου του ζευγαριού καθώς και μίας 40χρονης η οποία πέρασε τις διακοπές για το κινεζικό νέο έτος στο Μακάο και τριών μελών της οικογένειάς της.

Η Ταϊβάν έχει απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της των Κινέζων και έχει αναστείλει την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο. Επίσης απαγορεύει την είσοδο σε όλους τους αλλοδαπούς που έχουν επισκεφθεί την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάο τις τελευταίες 14 ημέρες.

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis