Κορονοϊός-Αγγλία: Η αστυνομία έριξε μαύρη μπογιά σε γαλάζια λίμνη για να μην πηγαίνει ο κόσμος

ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ «ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ»
Κορονοϊός-Αγγλία: Η αστυνομία έριξε μαύρη μπογιά σε γαλάζια λίμνη για να μην πηγαίνει ο κόσμος

Ούτε μια εθνική καραντίνα θα μπορούσε να εμποδίσει τους Instagrammers της Αγγλίας από το να συρρέουν σε ένα πρώην λατομείο ασβεστόλιθου στο Harpur Hill, του οποίου τα γαλανά νερά του έχουν δώσει το ψευδώνυμο «Γαλάζια Λίμνη» («Blue Lagoon»).

Έτσι, η αστυνομία πήρε δραστικά μέτρα για να απωθήσει τους απείθαρχους Βρετανούς, που λειτουργούν απερίσκεπτα, από το να βγαίνουν σπίτι τους να την επισκέπτονται. Τι έκαναν; Την έβαψαν μαύρη.

Η αστυνομία του Μπάξτον προχώρησε στο βάψιμο της λίμνης για να αποτρέπει πολίτες να την επισκεφθούν

Την περασμένη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον απαγόρευσε στους κατοίκους να βγαίνουν απ' τα σπίτια τους, σε μια προσπάθεια αποτροπής διάδοσης του νέου κορωνοϊού. Μάλιστα, όπως λέγεται, τα περιοριστικά μέτρα, μπορεί να παραταθούν άλλους έξι μήνες.

«Αν δεν ακολουθήσετε τους κανόνες, η αστυνομία θα έχει τη δύναμη να τους επιβάλει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον, ο οποίος ο ίδιος έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. Παρά την εντολή αυτή, η αστυνομία δήλωσε ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να επισκέπτονται το αχρησιμοποίητο λατομείο, το οποίο έχει γίνει ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Η αστυνομία του Μπάξτον προχώρησε στο βάψιμο της λίμνης για να αποτρέπει πολίτες να την επισκεφθούν

«Έχοντας αυτό στο μυαλό, πήγαμε στην περιοχή και χρησιμοποιήσαμε βαφή νερού για να κάνουμε το νερό να φαίνεται λιγότερο ελκυστικό», ανέφερε το αστυνομικό τμήμα του Μπάξτον σε δημοσίευση στο Facebook την Τετάρτη. «Παρακαλώ μείνετε στο σπίτι», καταλήγει στο μήνυμά της.

Εκτός από όμορφα, τα νερά της λίμνης είναι και επικίνδυνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που το νερό του γραφικού σκηνικού, που βρίσκεται κοντά στο Μπάξτον και περίπου τρεις ώρες βορειοδυτικά του Λονδίνου, βάφεται μαύρο, σύμφωνα με την αστυνομία.


Η εντυπωσιακή λίμνη βάφεται μαύρη

Ενώ η λιμνοθάλασσα μπορεί να μοιάζει με τροπική απόδραση, αξιωματούχοι λένε ότι το νερό περιέχει τοξικά χημικά και έχει επίπεδο pH 11,3, σύμφωνα με το BBC. Να σημειωθεί, πως το λευκαντικό πλυντηρίου έχει επίπεδο ρΗ περίπου 12.

Τα γαλανά νερά της λίμνης αποτελούν πόλο έλξης

Πινακίδες γύρω από τη λιμνοθάλασσα προειδοποιούν ακόμη τους τουρίστες ότι το νερό περιέχει αυτοκίνητα, νεκρά ζώα και σκουπίδια. Έτσι, η αστυνομία βαφεί συχνά το νερό για να αποτρέψει τους ανθρώπους να κολυμπήσουν μέσα σε αυτό.

Η κίνηση της αστυνομίας του Μπάξτον, έρχεται καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να αυξάνεται. Μέχρι την Κυριακή υπήρχαν τουλάχιστον 19.772 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και 1.228 θάνατοι, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον, πρόκειται να στείλει επιστολή σε 30 εκατομμύρια νοικοκυριά σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για να παροτρύνει τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι τους.

«Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν πριν γίνουν καλύτερα», γράφει στην επιστολή. «Αλλά κάνουμε τις σωστές προετοιμασίες και όσο περισσότερο ακολουθούμε τους κανόνες, τόσο λιγότερες ζωές θα χαθούν και τόσο νωρίτερα η ζωή μπορεί να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς».

Πηγή: iefimerida.gr