Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 16/11/2020

Βαριά πληγωμένο από την πανδημία του κορονοϊού είναι το αστυνομικό σώμα καθώς η συνεχής κίνηση και αστυνόμευση χώρων όπου μάλιστα ενδημεί η παραβατικότητα θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές (μέχρι επροχτές) σε 530 ανέρχονται τα ενεργά κρούσματα σε αστυνομικούς. Το 60% αυτών εντοπίζεται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, στη Δράμα, στην Αλεξανδρούπολη και στο Κιλκίς.


Κι αν αυτή είναι η γενική εικόνα, στο ν. Κιλκίς προστίθεται και το δραματικό στοιχείο. Διότι οι μεν προσβληθέντες από τον ιό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, ανέρχονται σε 15, το χειρόιτερο όμως είναι ότι δυο εξ αυτών εδώ και δυο εβδομάδες νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσούντες βαρέως.

Οι δύο αστυνομικοί, κοντά 50 χρόνων, από το Κιλκίς δυστυχώς νοσούν βαριά και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εδώ και δυο εβδομάδες σε νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, ο ένας στο ΑΧΕΠΑ και ο άλλος στον Άγιο Παύλο.

Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν διατεθεί 2.000 τεστ COVID-19 για τους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη και ακόμη 2.000 για τους αστυνομικούς στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα.

eidisis.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis